A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

24 - 30 квітня — Всесвітній тиждень імунізації

Дата: 19.04.2024 11:10
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

У третій декаді квітня ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” традиційно долучається до заходів у рамках Всесвітнього, Європейського та Українського тижнів імунізації. На Хмельниччини усе заплановане цьогоріч проходить під гаслом “Вакциновані —Захищені!”.

Вакцинація — це один із найефективніших методів профілактики інфекційних хвороб та входить до переліку гарантованих державою послуг.

Вакцинація важлива не лише для персонального захисту кожної людини, але й усіх, хто довкола — як щеплених, так і ні.
Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, якщо 95 % підлягаючого населення матимуть щеплення проти конкретного захворювання, буде створено “колективний” імунітет. Чим більше людей захищені від хвороб — тим важче проходить процес поширення інфекцій.

Адже, найбільше від спалахів захворювань можуть постраждати діти та дорослі, які, за медичними показами або в силу інших обставин, не можуть вакцинуватися або не вакцинувалися.
Щоб убезпечити своє населення, усі країни світу розробили графіки обов’язкових щеплень. В Україні створено Національний календар профілактичних щеплень від 10 небезпечних інфекційних хвороб. У ньому сплановано графік імунізації щеплень проти туберкульозу, кашлюку, дифтерії, правцю, поліомієліту, кору, епідемічного паротиту, краснухи, гепатиту B та гемофільної інфекції. Вакцинація проти цих хвороб гарантована державою і є безкоштовною для мешканців України. Для цього необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої амбулаторії.

Важливо знати, що вакцини стимулюють власну імунну систему організму для захисту від відповідної інфекції або хвороби. Завдяки щепленням можна захистити організм від інфекції, запобігти важкому перебігу та появі
ускладнень від неї. Дитина, яка не отримала щеплення проти тих чи інших інфекцій, наражається на великий ризик захворіти, особливо якщо кількість таких дітей щороку зростає.

Більше важливої та достовірної інформації про вакцинацію як медичні працівники, так і пересічні громадяни можуть почерпнути на Національному порталі з імунізації https://vaccine.org.ua/ та офіційних ресурсах ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” — https://khmocdc.com.ua/,https://www.facebook.com/khmelocdcpmoz/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь