A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Мітинг - реквієм з нагоди 80 - ї річниці визволення Теофіпольщини  від фашистських окупантів

Дата: 04.03.2024 18:45
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Сьогодні з нагоди 80 - ї річниці визволення Теофіпольщини  від фашистських окупантів, представники Теофіпольської селищної ради, члени організації ветеранів та громадськість селища взяли участь у мітингу – реквієм «Ти пам’ятай, ніколи не забудь…».

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам та хвилиною мовчання вшанували  пам’ять полеглих воїнів у Другій світовій війні.

Вони подарували нам найдорожче – свободу, заклали надійний фундамент для будівництва вільної та незалежної української держави.

Важкі бої за визволення Теофіпольщини тривали з 4  по 8 березня 1944 року.  Навічно в наших серцях залишиться трагедія у селі Караїна, що відбулась під час визволення. Вступивши у село бійці побачили жахливу картину. Відступаючи, озвірілі фашисти спалили село і розстріляли 92 його жителів.

Старостою Гаврилівського старостинського округу Людмилою Бишук було організовано мітинг у селі Караїна біля пам’ятника спаленому селу. Місцевий священнослужитель провів панахиду за полеглими воїнами та закатованим мирним населенням у роки радянсько – німецької війни.  Учасники мітингу вшанували полеглих воїнів хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника.

На жаль, історія повторюється у часи нашого сьогодення. Знову здригається від вибухів і горить рідна земля, гинуть мирні жителі та кращі сини і доньки країни, які у війні з російським агресором відстоюють віками відвойовану незалежну і соборну державу, не дають ворогу розтоптати і поставити Україну на коліна.

Велика вдячність захисникам Другої світової війни і Героям сучасності. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу України.

Честь їм і слава!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь