Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Відкриття Центру соціального супроводу та презентація роботи Громадського Центру «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей»

Дата: 12.02.2024 21:52
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

Сьогодні, 12 лютого,  в Теофіпольській громаді відбулось відкриття Центру соціального супроводу та презентація роботи Громадського Центру «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей».

 

Відкриття Центру соціального супроводу та підтримка роботи Громадського Центру «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей» у смт Теофіполь здійснюється Благодійним фондом «Посмішка ЮА» за підтримки міжнародної гуманітарної організації Save the Children. Робота Центрів в оновленому просторі стала можливою завдяки співпраці із Теофіпольською селищною радою, яка здійснила ремонт і надала приміщення для Центрів. 

 

Фахівці Центру соціального супроводу працюватимуть  на Хмельниччині, здійснюючи виїзди у різні населені пункти. Головна мета - забезпечення індивідуальної, скоординованої, цілісної, багатогалузевої підтримки для вирішення складних і часто взаємопов’язаних проблем захисту дітей. Завдяки соціальним працівникам центру соціального супроводу діти матимуть кращий доступ до якісних послуг.

 

Завдяки особистій підтримці селищного голови Михайла Тененева, Громадський Центр «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей» працює у Теофіполі з жовтня 2023 року. З 12 лютого 2024 року Простір розпочинає свою роботу у новому приміщенні. Всі заняття у Центрі є безкоштовними і проходять у безпечних умовах. Заняття з дітьми спрямовані на покращення їх психоемоційного стану, взаєморозуміння та підвищення продуктивності спілкування, подолання стресу, створення позитивної емоційної атмосфери, розвиток здібності до емпатії та комунікативних навичок, згуртування, вміння вільно висловлювати свої думки.  У громадському центрі проводяться такі заняття з неструктурованої психосоціальної підтримки, а саме: творча Майстерня, арт-тайм, бісероплетіння, клуб раннього розвитку, нейрографіка, клуб настільних ігор, клуб жіночого дозвілля, спортивні ігри, туризм, комп’ютерна графіка та дизайн, клуб паперопластики та квілінгу, Easy English. З розкладом роботи Громадського центру можна ознайомитися в телеграм-каналі https://t.me/posmishkaja та безпосередньо в центрі (або за номером телефону +380504359397). Батьки/опікуни мають змогу відвідати програму «Позитивне батьківство», дізнатися про ненасильницькі методи виховання.

 

Відкрили Центр соціального супроводу Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев  та регіональний директор Західного офісу міжнародної гуманітарної організації Save the Children Моєін Абубакер.

 

Після відкриття було проведено презентацію роботи Центру соціального супроводу та  Громадського Центру «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей», на яку були запрошені представники Теофіпольської та Білогірської  територіальних громад.

 

Під час проведення круглого столу  Моєін Абубакер та Михайло Тененев поділились своїм баченням діяльності Центру соціального супроводу та Громадського Центру «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей» на теренах Теофіпольщини, щодо захисту дітей ВПО та найбільш вразливих дітей місцевого населення.

 

Після офіційної частини, учасники зібрання мали можливість побувати на пригодницько-розважальному квесті для дітей «Посмішка».

 

Даний проєкт реалізується Благодійним фондом «Посмішка ЮА» за підтримки міжнародної гуманітарної організації Save the Children та фінансування донора DEC (Комітет з надзвичайних ситуацій) у рамках проєкту «Запровадження заходів готовності до надзвичайних ситуацій для зміцнення спроможності персоналу та розвитку спроможності громади у вирішенні ризиків захисту дітей, які постраждали від конфлікту та переміщених дітей та їхніх сімей в Україні».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь