Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Вшановуємо жертв Голодомору

Дата: 25.11.2023 09:30
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Шановна громадо!

Сьогодні ми згадуємо сумну дату своєї трагічної історії – День пам’яті жертв голодоморів, що прокотилися Україною трьома потужними хвилями, зокрема найстрашнішого – Голодомору 1932–1933 років.

Це масштабна національна трагедія, що забрала тисячі життів українців, адже тодішня влада організувала штучний масовий голод, який спричинив загибель мільйонів людей. Це незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.

Сьогодні, через 90 років після Голодомору-геноциду, спадкоємець тодішньої влади - рашистський режим, знову застосовує проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову, знищити українську націю як таку. Для цього окупанти масово депортують, вбивають, закатовують українців, у тому числі і голодом в окупованих населених пунктах України, руйнують українські міста й села…

Історія вчить нас головного, що найвищою цінністю для нас, українців, є власна держава, її незалежність та демократичний шлях, який ми обрали. На нас лежить велика відповідальність перед полеглими нашими співвітчизниками – зберегти пам’ять про жертв Голодомору − невинно убієнних та не допустити геноциду українського народу.

Тож, сьогодні схилімо голови в жалобі за українцями, які померли голодною смертю, і у спільній молитві згадаймо всіх, кого забрав голодомор та о 16.00 год. запалімо свічу пам’яті у власних оселях. Нехай Господь прийме їх загублені душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

Вічна пам'ять і шана жертвам Голодомору.

Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь