Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Щороку у листопаді Україна вшановує пам’ять жертв спеціально організованого Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Дата: 25.11.2023 16:07
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Щороку у листопаді Україна вшановує пам’ять жертв спеціально організованого Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Сьогодні ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з глибоким сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок.

Дуже важливо, щоб усі ми усвідомлювали – події 1932-1933 років не були випадковістю чи фатальним збігом обставин. Це була спланована акція. Українську націю хотіли зломити, залякати, поставити на коліна, винищити.

І сьогодні прямий спадкоємець сталіністів - рашистський режим сучасної московії знову прагне вчинити геноцид на українській землі. 90 років тому кремлівські злочинці морили людей голодом, відбираючи усі засоби для існування, а тепер російські окупанти масови вбивають і депортують українців, руйнують міста.

Сталін у ХХ столітті та путін у ХХІ столітті зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення Українського народу не принесли та й не могли принести бажаного для них результату. Але їхнім планам не судилося здійснитися... Адже Українці - вільний народ. І нам вистачить сил вистояти та перемогти.

Наш обов’язок – зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.

Ми пам’ятаємо про ті мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок спеціально організованого Голодомору та інших масових штучних голодів.

Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь