A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Життя людини - безцінне, душа – безсмертна, а пам’ять про Героя – вічна: відбулося відкриття меморіальної дошки пам'яті Тараса Чернишенка

Дата: 10.12.2023 18:00
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Життя людини - безцінне, душа – безсмертна, а пам’ять про Героя – вічна🙏

Рік тому Теофіпольщина втратила свого Героя, а Україна - вірного сина: поблизу населеного пункту Торське Краматорського району Донецької області загинув наш земляк Тарас Чернишенко.

Сьогодні у рідній школі Героя, Теофіпольському ліцеї №1, на його честь відбулося відкриття меморіальної дошки. Вшанувати пам'ять загиблого зібрались рідні, близькі та небайдужі жителі громади.

Право відкрити меморіальну дошку було надано сім'ї та побратимам Захисника.

Благочинний Теофіпольського округу православної церкви України, митрофорний протоієрей, отець Василь Крисак провів поминальний молебень та освятив пам’ятний знак.

Відтепер Тарас з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуючи усім, яку ціну ми платимо за вільне та мирне небо України.

- Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі. Сьогодні в цій школі з’явився пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про Героя, що загинув захищаючи незалежність нашої держави, про материнське, людське горе. Хоч зараз важко нам, і неспокійно у нашому домі, але вже не раз доведено, що наша дружна сім’я - український народ здолає всі перешкоди. Бути Героєм - жити вічно! - зазначив секретар селищної ради Роман Непотас.

Також, у річницю смерті бійця, вдячні земляки віддали гідну шану світлій пам’яті Тараса покладанням квітів та хвилиною мовчання на останньому місці його спочинку - кладовищі у смт Теофіполь.

Теофіпольщина щиро співчуває рідним і близьким Захисника України. Доземно вклоняємося родині, яка виховала справжнього патріота, та розділяємо невимовний біль важкої втрати.

Смерть може забрати вірних наших воїнів, проте в кожному подиху, в кожному ударі серця всіх українців житиме вічна пам’ять про ці страшні події та пам’ять про подвиг наших Новітніх Героїв.

Вічна пам'ять і слава Героям! Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь