Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Селищний голова Михайло Тененев презентував на муніципальному форумі АМУ проєкт "ХАБ розвитку овочівництва у Теофіпольській територіальній громаді".

Дата: 11.12.2023 12:38
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Селищний голова Михайло Тененев презентував на муніципальному форумі АМУ проєкт "ХАБ розвитку овочівництва у Теофіпольській територіальній громаді".

4-5 грудня 2023 року в місті Київ проходить XVII Український муніципальний форум Асоціації міст України. Участь у Форумі беруть представники майже 400 громад, органів державної влади, міжнародних інституцій, європейських муніципалітетів, дипломатичних представництв, ЗМІ.

До складу делегації Хмельницького регіонального відділення АМУ увійшли 16 представників муніципалітетів області: Хмельницької, Славутської, Полонської, Нетішинської, Старокостянтинівської, Красилівської, Кам’янець-Подільської, Шепетівської міських рад, Теофіпольської, Летичівської, Меджибізької селищних рад, Судилківської, Ганнопільської, Берездівської, Китайгородської сільських рад.

Напередодні, 4 грудня, відбувся «День Діалогу». Його провели в рамках проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що впроваджується Асоціацією міст України за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

У перший день Форуму провели дискусії на теми:

• «Реалізація доповіді Європейської Комісії «Україна 2023» в регіональній політиці, бюджетному забезпеченні та наданні публічних послуг у громадах»

• «Планування відновлення і розвитку деокупованих та тимчасово окупованих територій»

• «Єднання для Перемоги, відновлення та розвитку України».

Також представники чотирьох палат Асоціації міст України: сільських і селищних рад, малих, середніх і великих міст представили учасникам Форуму успішні практики муніципалітетів у час війни.

Кращі напрацювання презентували і громади Хмельниччини.

Селищний голова Теофіпольської селищної ради Михайло Тененев ознайомив учасників зібрання із проєктом "ХАБ розвитку овочівництва у Теофіпольській територіальній громаді".

Теофіпольська селищна територіальна громада Хмельницької області однією з перших серед громад центральної частини нашої держави – опорного регіону провела аналіз власної продовольчої забезпеченості та напрацювала у 2022 році місцеву Програму продовольчої безпеки громади.

"Для громади вкрай важливим завданням є налагодження системи вирощування овочів домогосподарствами для самозабезпечення жителів громади, а особливо вразливих категорій населення, власними продуктами харчування", - зазначив очільник громади.

І 1 березня 2023 року на території Теофіпольської громади впроваджується проєкт "ХАБ розвитку овочівництва у Теофіпольській територіальній громаді", що передбачає безкоштовне забезпечення домогосподарств посадковим матеріалом для вирощування овочів на власних земельних ділянках.

Метою проєкту є створення тепличної інфраструктури для забезпечення продовольчої безпеки Теофіпольської громади та розвиток овочівництва. Громада проводила тренінги для працівників КП та ознайомчі екскурсії для школярів і представників інших громад.

Також випустила збірник, де поділилась набутим досвідом.

Було організовано 3-х денний захід-семінар для представників 20 громад Західної та Центральної частини України (у м. Хмельницький), які були відібрані для розробки Програм продовольчої безпеки у власних територіальних громадах. Наразі проєкт "ХАБ розвитку овочівництва" завершено. Але у громаді і далі розвивають тепличну інфраструктуру та овочівництво.

Міський голова Кам’янець-Подільської міськради Михайло Посітко поділився успішним досвідом співпраці із релокованим бізнесом.

До Кам'янець-Подільської громади релокувались 27 підприємств, в тому числі за підтримки громади - 16 підприємств та 11 підприємств - за підтримки держави.

"Міська влада постійно співпрацює з релокованим бізнесом. Так, 02 квітня 2022 року у Кам’янці-Подільському відбувся перший бізнес-форум Nagoda-2022. Окрім того, Кам’янець-Подільська міська територіальна громада обрана пілотною для співробітництва з проєктом «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH", - зазначив очільник громади.

Підприємства, які знайшли прихисток у Кам'янці-Подільському в 2022 році сплатили в бюджет громади 2,4 млн. грн., за 10 місяців 2023 року – 10,1 млн. грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь