Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Методична підтримка Державного стандарту базової середньої освіти

Дата: 27.10.2023 18:41
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Методична підтримка Державного стандарту базової середньої освіти

З метою здійснення консультативної підтримки професійної спільноти вчителів математики, на базі Святецького ліцею, відбулося засідання на тему: «Розвиток шкільної математичної освіти в умовах реалізації Концепції НУШ».

У заході взяли участь вчителі математики із 14 закладів загальної середньої освіти.

Модератор засідання - директорка Центру професійного розвитку педагогічних Валентина МІіщишина.

Вчитель математики Теофіпольського ліцею №1 Тетяна Фесун з учасниками зустрічі обговорила реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти та особливості організації освітнього процесу з математики у 2023/2024 н.р., проаналізувала особливості сертифікації педагогів.

Директорка Центру Валентина Міщишина повідомила, що впровадження реформи НУШ продовжується. Освітній процес зазнає і надалі суттєвих змін, педагоги продовжують опановувати нові підходи до навчання та безліч інновацій. Розповіла про моделювання сучасного уроку математики з позиції компетентнісного та діяльнісного підходів, оцінювання навчальних досягнень учнів, окремих видів навчальної діяльності, організації пошуково-дослідницької роботи з різними інформаційними джерелами.

Професійним досвідом поділилися:

Вчитель математики Святецького ліцею Катерина Кедрун провела урок у 7 класі на тему: «Суміжні та вертикальні кути»;

Наталія Травінська, вчитель математики Святецького ліцею, провела урок у 5 класі на тему: «Ділення натуральних чисел. Арифметична дія ділення».

Педагог-організатор Святецького ліцею Оксана Лірук провела виховний захід на тему: «Тиждень Благодійності. День Хліба».

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Сторожук-Тимошик розповіла учасникам зібрання про організацію в освітніх закладах безпечних умов та створенням комфортного, розвивального освітнього середовища для здобувачів освіти.

Наталія Мастій, директор Святецького ліцею, з учасниками спільноти обговорила організацію національно-патріотичного виховання в освітньому закладі. Наголосила, що національно-патріотичне виховання має сприяти єднанню українського народу, зміцненню соціально-економічних, духовних, культурних основ розвитку українського суспільства і держави.

В ліцеї розроблена комплексна, цілеспрямована система заходів щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов'язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави.

Консультант Центру Світлана Богуцька розповіла про підвищення кваліфікації, планування та визначення траєкторії професійного розвитку.

Також з педагогами було обговорено проблеми математичної освітньої галузі під час воєнного стану та шляхи їх розв’язання:

- календарно-тематичне планування з урахуванням навчальних можливостей здобувачів освіти;

- критерії оцінювання;

- особливості сертифікації вчителів математики.

Інформує: Центр професійного розвитку педагогічних працівників



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь