Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Звернення до батьків. Кір.

Дата: 17.08.2023 14:58
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Звернення до батьків. Кір.

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Впродовж 2000-2020 років в Україні було 4 великі спалахи захворювань кором, які носили характер епідемії - у 2001, 2006, 2012 та 2018-2019 роках. Кір – це інфекційне захворювання, яке виникає переважно у дитячому віці та керується засобами імунопрофілактики. Окрім клінічних характеристик для кору характерна така епідеміологічна ознака, як періодичність, що складає 5-6 років. Оскільки у 2018-2019 роках в Україні тривала епідемія кору, то Міністерство охорони здоров’я разом з ВООЗ прогнозують черговий ріст захворюваності на кір в Україні вже у 2023-24 роках. Так, станом на 01.08.2023року у Хмельницькій області вже зареєстровано 4 випадки кору (3 у м. Хмельницький та 1 у м. Волочиськ).

Єдиним дієвим заходом попередити такі спалахи хвороби є вакцинація! Проте, обсяги щеплень від кору наразі недостатні. Охоплення профілактичними щепленнями від кору, паротиту і краснухи в області за 6 місяців цього року складає: дітей 1 року життя - 44,0%, 6 років - 36,5% від кількості тих, хто їх потребує.

Щиро просимо перевірити вакцинальний статус своїх дітей і надолужити пропущені щеплення. А також урахувати, що ці щеплення передбачені Календарем профілактичних щеплень та є безоплатними.

На даний час в країні триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору, паротиту та краснухи. Станом на 5 серпня виконано 1677 щеплень, що становить 14,6% від плану. Проте, охоплення обовʼязковими щепленнями ще не досягають належного рівня. Аби не допустити спалах кору щеплення мають бути надолужені, а діти - довакциновані.

До речі, згідно зі статтею 53 Закону України «Про освіту» здобувачі освіти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, утримання і праці, а також зобов’язані відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих, довкілля.

Вакцина проти кору, паротиту та краснухи вже доставлена до закладів охорони здоров’я області та розподілено по районах, попри воєнні виклики не має дефіциту чи відсутності вакцини. Тому просимо вас відповідально поставитись до питання здоров’я ваших дітей та близьких, своєчасно звертатись за медичною допомогою при появі перших ознак захворювання та своєчасно проводити планові профілактичні щеплення.

Де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим працюють мобільні бригади закладів охорони здоров’я. Вони також вакцинують дітей, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися, та організовані колективи (освітні заклади, дитячі оздоровчі табори тощо). Для виклику мобільної вакцинальної бригади необхідно звернутись у заклад, що надає Вам медичні послуги або залишити заявку за телефоном регіонального координатора - (096) 516 84 43. Заявку зареєструють, складуть графік виїздів мобільних бригад і повідомлять дату та час її приїзду. Також можна подзвонити на гарячу лінію МОЗ України за номером: 0 800 60 20 19 і вас зорієнтують, до кого звернутися в області.

Джерело: Теофіпольське відділення Хмельницького районного відділу ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надає інформацію з посиланням на ЦГЗ України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь