Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

У Теофіпольській громаді стрімко зменшується кількість храмів Української православної церкви

Дата: 27.07.2023 15:21
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

У Теофіпольській громаді стрімко зменшується кількість храмів Української православної церкви

16 липня 2023 року відбулися загальні збори жителів найбільшого села на Теофіпольщині - Святця щодо зміни конфесійного підпорядкування храму Різдва Богородиці у канонічних та організаційних питаннях шляхом входу його до складу Православної церкви України.

Згідно із результатами голосування, більшість учасників зборів підтримали рішення, щоб церква відтепер підпорядковувалася ПЦУ, адже релігійна громада села більше не хоче мати хоч якісь зв'язки з церквою, яка згідно з релігієзнавчою експертизою Держслужби з питань свободи совісті, є структурним підрозділом російської православної церкви, тому, на думку жителів, неприпустимо підтримувати гундяєва, який очолює московське військо в рясах і намагається сіяти в Україні розбрат. Про це вказують безліч випадків сприяння церквою нелюдським злочинам в Україні. Віра та релігія надзвичайно важливі. Вони визначають світогляд, цінності, поведінку. Впливають на думки, сприйняття світу, оцінку подій. І в Україні надалі не може працювати релігійна структура ворожої країни, та ще й під час війни, та ще й виправдовуючи звірства країни-агресора. Незалежність має бути у всьому, і в релігії та вірі теж, - переконані жителі.

Отець Георгій не підтримав рішення більшості парафіян, проігнорувавши запрошення на приєднання до Православної церкви України.

Крім того, учасники зборів обговорили питання змін до статуту, обрання парафіяльної ради церкви та подання документів на реєстрацію.

По завершенні усі присутні не стримували емоцій радості, адже, як переконані вони, "звільнили свій храм від негативного впливу росії" і виконали Гімн України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь