A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

На Теофіпольщині релігійні громади продовжують переходити у підпорядкування Православної церкви України

Дата: 25.07.2023 10:12
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

На Теофіпольщині релігійні громади продовжують переходити у підпорядкування Православної церкви України.

Наша держава переживає важкі часи. Важкі для кожного українця, адже російський агресор підло посягнув на рідну землю і прагне знищити нашу націю. Жителі Теофіпольщини не лише відважно боронять кордони нашої країни, активно займаються благодійністю та волонтерством, а й відстоюють релігійний фронт, бо всі розуміють, що війна йде не тільки зброєю, не тільки танками й літаками... Набагато страшнішу війну ворог веде ідеологічно, навчаючи українців не любити свій народ і свою державу, сіючи серед них чвари та розбрат, прикриваючись ідеями «слов’янської єдності» та «братніх народів». І, як переконані жителі села Кузьминці, "в нашій державі повинна бути єдина церква, навколо якої єднатиметься українська нація". Тож 15 липня парафіяльна громада їх місцевого храму Святого Димитрія Солунського вирішила, згідно із законодавством, реалізувати своє право змінити підпорядкування і приєднатися до Православної церкви України.

Настоятель храму, отець Сергій Філик на збори не прийшов. Прихожан розчарував цей вчинок священника, адже, як пояснили вони, "так він продемонстрував, перш за все, свою зневагу до нас, бо не захотів навіть вислухати людей, з якими багато років ділив хвилини радості та горя".

Але попри все релігійна громада села не стримувала емоцій радості, бо на їх думку, "зробили маленький, але вагомий внесок у Перемогу України над московським окупантом. Тому що УПЦ, попри свої публічні виступи та заяви, не розірвала зв'язок з російською православною церквою, яка є ідеологічним локомотивом цієї війни. Ні для кого не є секретом, що патріарх кирило благословляє зброю, яка нищить українську націю. Вони підготували ідеологічну платформу для виникнення концепції "руського миру", яка була використана для виправдання їхнього нападу. І хоч у Феофанії відбулися збори, де було розглянуто питання приналежності УПЦ до рпц, але, зрештою,в православному світі жодна помісна церква не сприймає їх як окрему одиницю."

Крім того, на зборах було обговорено питання внесення змін до Статуту, обрання парафіяльної ради церкви та подання документів на перереєстрацію.

По завершенні усі присутні, оскільки храм був замкнений, на його території помолилися за наших захисників та виконали Гімн України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь