A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Інформація про діяльність Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури на території Теофіпольської ОТГ І півріччя 2023 року

Дата: 21.07.2023 20:41
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Інформація про діяльність Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури на території Теофіпольської ОТГ І півріччя 2023 року

В умовах повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України органи прокуратури продовжують ефективно виконувати покладені Конституцією України функції.

Упродовж І півріччя 2023 року Теофіпольським відділом окружної прокуратури у взаємодії та координації з іншими правоохоронними органами вживались організаційно-практичні заходи, спрямовані на протидію злочинності в умовах реалізації вимог Закону України «Про прокуратуру» та положень Кримінального процесуального кодексу України, захист конституційних прав і свобод громадян від злочинних посягань, представництво інтересів громадян та держави в суді.

Основні зусилля правоохоронних органів спрямовувались на забезпечення стану законності та правопорядку на території ОТГ, виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, профілактику їх вчинення, закінчення досудового слідства по актуальних кримінальних провадженнях та пред’явлення актуальних позовів на захист інтересів держави з різних напрямів прокурорської діяльності.

Також, враховуючи особливо складний для нашої держави період, відділом окружної прокуратури, здійснювалось процесуальне керівництво слідством про злочинах за фактами руйнувань житла цивільного населення та об’єктів соціальної інфраструктури, загибелі військовослужбовців, викрадення та зникнення безвісти цивільного населення, що зумовлено вимушеною міграцією людей на територію Теофіпольської громади. Принципова оцінка надавалася кожному факту заволодіння гуманітарною допомогою та ухилення від проходження військової служби.

Забезпечено ефективну реалізацію функції представництва інтересів держави в судах.

Зокрема, упродовж І півріччя 2023 року до суду пред’явлено 14 позовів на суму 4 млн. 210 тис. грн.

За результатами судового розгляду задоволено 6 позовів на суму 492 тис. грн.

На захист інтересів держави у бюджетній сфері пред’явлено позови на суму 726 тис. грн.

Теофіпольським відділом окружної прокуратури вживались заходи представницького характеру у сфері земельних відносин.

У І півріччі 2023 року на вказаному напрямку роботи пред’явлено 9 позовів про повернення земель на суму 3 млн 441 тис. грн.

Завдяки вжитим у цей період заходам забезпечено реальне виконання судових рішень, постановлених у справах за позовами прокурорів на суму 1 млн. 587 тис. грн, у власність держави повернуто 29 га землі.

Всього, упродовж 2023 року прокурорськими працівниками Теофіпольського відділу здійснювалося процесуальне керівництво у понад 300 кримінальних провадженнях, які розслідувалися сектором дізнання та слідчим відділенням Відділу поліції №2 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області, за результатами досудового розслідування яких процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 35 кримінальних провадженнях.

В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними керівниками за вказаний період надано 16 письмових вказівок слідчим та дізнавачам, а також винесено 3 постанови про скасування постанов про закриття кримінального провадження.

Поряд з тим, І півріччя 2023 року процесуальними прокурорами відділу підтримано державне обвинувачення в суді у понад 40 кримінальних провадженнях, з яких 27 розглянуто із прийняттям остаточного рішення.

Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів є протидія корупції.

Упродовж 6 місяців 2023 року прокурорами окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у 3 кримінальних провадженнях про корупційні злочини.

Упродовж 2023 року у засобах масової інформації відділом окружної прокуратури систематично та оперативно висвітлювалась інформація про результати роботи прокуратури.

Зокрема, у засобах масової інформації здійснено 52 виступи, з них: 4 – у друкованих ЗМІ та 48 – у мережі інтернет.

У 2023 році відділом окружної прокуратури на виконання ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» щодо здійснення повноважень з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян внесено 4 документи прокурорського реагування (вказівки), спрямованих на усунення порушень вимог законодавства, з яких: 2 – начальнику ВП № 2 Хмельницького РУП ГУНП в області, 2 – начальнику Хмельницького РС № 9 філії ДУ «Центр пробації» в Хмельницькій області. Вказані документи прокурорського реагування розглянуто та задоволено, виявлені порушення усунуто.

Крім того, прокурорами відділу окружної прокуратури прийнято участь у розгляді 7 судових справ щодо вирішення питань пов’язаних із виконанням вироків суду.

Зусилля окружної прокуратури і надалі будуть спрямовані на захист прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави.

Керівник Волочиської окружної прокуратури

Сергій СТЕЦЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь