Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Сьогодні в селі Шибена в храмі вперше прозвучала молитва українською мовою.

Дата: 01.07.2023 17:19
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Сьогодні в селі Шибена в храмі вперше прозвучала молитва українською мовою.

Ще 07 травня 2023 року релігійна громада села Шибена на загальних зборах вирішила, що місцева святиня має перейти у підпорядкування Православної церкви України. Тодішній настоятель храму, отець Миколай Куницький не підтримав вибір своїх парафіян і всупереч їх бажанню, поки документи знаходилися на перереєстрації у Хмельницькій обласній військовій адміністрації, продовжував проводити в ній Богослужіння. Але нарешті релігійна громада отримала усі офіційні документи. Тож, сьогодні прихожани разом із священниками Православної церкви України - отцем Василем Крисаком та отцем Василем Келеманом, прийшли до церкви помолитися.

На порозі святині їх зустріли отець Миколай із родиною та кількома прихильниками Української православної церкви. Після розмови з парафіянами, ознайомившись з документами і зрозумівши, що він тепер немає ніяких законних підстав проводити Богослужіння в церкві, священник УПЦ віддав ключі від храму.

Священники ПЦУ запрошували отця Миколая до спільної молитви за військових, які захищають кордони нашої країни від московської орди. Але, на жаль, священнослужитель УПЦ відмовився і під час молитви разом із своїми вірянами почав виносити церковне начиння.

Люди були прикро вражені цим вчинком, але, хоч все було придбано за кошти жителів села, не перешкоджали їм та продовжували молитися. Адже "у кожного свій рівень духовності. Ми цивілізована релігійна громада, у нас Бог живе у душі та серці. Власними силами і Його допомогою ми все придбаємо ще раз. Зараз для нас найважливіше і найголовніше те, що історичну справедливість в нашому селі відновлено: наш храм тепер знаходиться у єдиній Православній церкві України, ми отримали духовну незалежність від російської православної церкви та молимося рідною мовою. Це ще один наш маленький внесок у Перемогу України над російським окупантом. Бо все це зроблено заради наших воїнів, дітей та майбутнього українського покоління," - прокоментували ситуацію парафіяни.

Відтепер офіційна назва духовної святині "Парафія (храм) Покрови пресвятої Богородиці Православної церкви України села Шибена Хмельницького району Хмельницької області".

Все буде Україна🇺🇦



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь