Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

У Теофіпольській громаді продовжується зменшуватися кількість храмів Української православної церкви.

Дата: 26.06.2023 15:11
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

У Теофіпольській громаді продовжується зменшуватися кількість храмів Української православної церкви.

Релігійна громада церкви Свято-Покровської парафії у селі Поляхова на загальних зборах у суботу, 24 червня, проголосувала за зміну підпорядкування і за вхід до складу Православної церкви України, оскільки "вже офіційно релігієзнавча експертиза Держслужби з питань свободи совісті засвідчила: УПЦ є структурним підрозділом російської православної церкви, то нам неприпустимо бути з тими, хто благословив солдатів і зброю на війну проти України", - переконані парафіяни.

Тому жителі села не змогли залишитися осторонь і провели збори. Серед ініціаторів була Людмила Цимбалюк. Її чоловік та син зараз захищають нашу державу від російського окупанта. І для неї це питання було надзвичайно важливе:

- Поки наші найрідніші виборюють Перемогу України зі зброєю в руках, ми повинні підтримувати та допомагати їм тут. І зараз одне з того, що ми можемо зробити - це розірвати зв'язки із державою - агресором. Настав час припинити зомбування українського народу. Радикально і повністю, як бур'ян, викорінити все, що нас з'єднує з росією. Ми не проти віри! Ми не змінюємо Бога! Він в нас один і назавжди залишиться з нами! Але молитимемось йому рідною мовою в єдиній Православній церкві України, - зазначила вона.

Рішення про перехід було прийнято шляхом відкритого голосування та закріплено протоколом. Також учасники зборів обговорили питання змін до статуту, обрання парафіяльної ради церкви та подання документів на перереєстрацію.

Також усі присутні пропонували настоятелю храму - отцю Івану підтримати їх вибір та залишитися з ними. Але він відмовився. Це, звичайно, розчарувало релігійну громаду села Поляхова.

- Ми не можемо зрозуміти, що для отця Івана є таке цінне у еРеФії, що він не може перервати з нею зв'язок, адже підпорядкування москві не є частиною православного віровчення. Надзвичайно прикро, що йому легше відмовитися від нас - людей з якими багато років ділив хвилини радості і горя. Але ми свій вибір зробили: ми очищаємо нашу релігію, робимо так, щоб мати змогу рухатися далі, не озираючись на росію. рпц - це церква самозванців і міфотворців, які служать кдб, виправдовують війну в Україні, та через свій відділ УПЦ налаштовують населення проти своєї держави та армії, - прокоментували жителі вибір священника.

По завершенні, учасники зборів виконали Гімн України і вирішили піти до церкви аби помолитися за наших військових та все ж таки запросили приєднатися до спільної молитви отця Івана, священника УПЦ. Але, на жаль, він знову відмовився та не відчинив двері храму. Тож люди попросили у Бога захисту для бійців на подвір'ї церкви.

Крім того, щоб у селі продовжувалися звучати молитви, доки Статут буде на перереєстрації, парафіяни попросили священника ПЦУ, отця Зиновія проводити Богослужіння на території храму. І в неділю вже відбулася перша Служба.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь