Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Теофіпольська громада відправила гуманітарну допомогу жителям Херсону, які постраждали від підриву росіянами Каховської гідроелектростанції.

Дата: 22.06.2023 10:03
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Теофіпольська громада відправила гуманітарну допомогу жителям Херсону, які постраждали від підриву росіянами Каховської гідроелектростанції.

російська армія вчинила черговий акт терору - зруйнувала Каховську ГЕС. Швидке зменшення води у величезному водосховищі призвело до жахливих наслідків, в тому числі і екологічних: затоплені та зруйновані будинки, багато людей загинуло, тисячі залишилися без дому та майна, загибель великої кількості тварин, заболочення осушених земель, зміна кліматичного режиму регіону і т.п.

Теофіпольщина не залишилася осторонь трагедії. Минулого тижня старшокласники Теофіпольського ліцею № 1 ініціювали збір допомоги херсонцям до якого долучилися благодійний фонд "Добра Надії і Любові" та активні жителі громади. Логістику та транспорт організував селищний голова Михайло Тененев.

Минулих вихідних вантаж, в супроводі працівників Теофіпольської селищної ради, був доставлений у Корабельну районну в місті Херсон раду.

Про ситуацію, яка наразі в місті, розповіла голова ради Наталія Черненька:

- Рівень води на затоплених територіях значно зменшився, але залишилися страшні руйнування, люди без газу і води, немає навіть речей першої необхідності. Ми роздавали ел. чайники - один на кілька будинків... Але ми ж українці. Ми дружні та сильні. Вистоїмо.

Підірвавши греблю Каховської ГЕС, еРеФія остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов'язково за це відповість.

Зазначаємо, що збір допомоги триває.

Серед першочергових потреб:

- медикаменти, знезаражувальні, жарознижуючі, знеболюючі препарати та перев'язувальні матеріали;

- електричні прилади;

- засоби особистої гігієни;

- пледи, подушки, ковдри;

- питна вода та їжа швидкого приготування, консерви тощо.

Приносити допомогу можна у адмінприміщення старостинських округів або Теофіпольську селищну раду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь