Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Теофіпольська селищна рада виділила кошти для потреб ОСББ

Дата: 08.06.2023 12:24
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі – ОСББ, Об’єднання) – одна із найефективніших форм управління будинком та житловим майном. Адже воно дає змогу людям самостійно вирішувати питання ремонту будинку, його модернізації із впровадженням енергоефективності, розпоряджатися прибудинковою територією, замовляти необхідні для його утримання послуги.

Наразі у Теофіпольській громаді зареєстровано 6 Об’єднань. З метою зменшення фінансового навантаження жителів цих будинків, шляхом відшкодування частини витрат співвласників на заходи з енергомодернізації житла у 2022 році було розроблно та прийнято «Програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Теофіпольської селищної ради на 2022-2025 роки». Тож, для отримання компенсації, минулого року до селищної ради, із заявкою та необхідними документами, які передбачені Програмою, звернулися голова ОСББ «Перший 2022» Олександр Поліщук та голова ОСББ «Рідний дім 2022» Наталія Кужель.

Будинок Об’єднання «Перший 2022» збудований та зданий в експлуатацію у 1978 році. Оскільки він є найстарішою багатоповерхівкою у смт Теофіполь, то потребує значних капіталовкладень як для поточного, так і капітального ремонту. Всі комунікаційні системи (водопостачання, каналізація, електропостачання, вентиляційна система) необхідно було відновити або повністю замінити. Крім того, аби забезпечити його належне енергозбереження, підвальне приміщення потребувало утеплення шляхом заливу відмостки по периметру будинку та заміни вхідних дверей підвалу, старих дерев’яних вікон у під’їздах на сучасні металопластикові та наявних освітлювальних приладів енергозберігаючими лампами. Тому, щоб допомогти мешканцям покращити стан будинку, Теофіпольська селищна рада виділила кошти в сумі 300,00 тис. грн, на співфінансування цих заходів. На рахунку ОСББ також було 300 тис. гривень. Тож, спільними зусиллями заплановані роботи вже виконано. Також в будинку проведено ремонт покрівлі, встановлено сонячні панелі та планується утеплення всієї будівлі.

- Ми розуміємо, що позитивні зрушення не приходять самі. Для того, щоб щось змінити в багатоповерхівці, потрібно багато працювати. Адже мине ще кілька років, і будинки поступово можуть перетворитися в непридатні для проживання. Тоді буде пізно щось відновлювати, ремонтувати. І проблеми у всіх майже однакові – це підвали, горища, крани, освітлення, каналізація... В нас є правління, або іншими словами, активні мешканці. Вони є рушієм ідей. І як бачимо, за короткий час відбулося вже багато позитивних змін. Впевнені, що на цьому покращення не зупиниться, в майбутньому ми реалізуємо ще багато планів, - поділилися своїм досвідом та перевагами створення Об’єднання «Перший 2022» жителі будинку.

Також, згідно з Програмою, кошти у розмірі 100 000 грн отримало ОСББ «Рідний дім 2022», які здобули перше місце в номінації «Найкращий багатоквартирний будинок» у конкурсі «Новорічна Теофіпольщина». Гроші було спрямовано на ремонт даху: заміну покрівельних коньків, шиферу, кровель, вікон та загального еркеру, укріплення каркасу.

- ОСББ на сьогодні – це єдиний механізм управління спільним майном у багатоквартирному будинку. Життя показує нам всім наявні його переваги над існуючою формою управління будинками. Бо світ, в якому ми живемо, - це наш дім, і тільки ми самі, своєю працею та увагою, дбайливим ставленням змінюємо його на краще. Тільки від нас самих залежить, яким будинок буде зараз, в якому стані ми передамо його нашим дітям і онукам, тобто майбутньому поколінню, - зазначили жителі «Рідного дому 2022».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь