Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

У Теофіпольському ліцеї №1 відкрито «Клас безпеки»

Дата: 18.05.2023 15:34
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

У Теофіпольському ліцеї №1 відкрито «Клас безпеки»

Вже понад рік українські школи працюють за новими алгоритмами безпеки через війну, тому одним із важливих викликів сьогодення є безпека дітей, навчання їх правильній поведінці в екстремальних ситуаціях, формування культури безпечної поведінки.

Одним із шляхів вирішення цього питання є створення класів безпеки інформаційно-просвітницького напрямку, на базі якого діти вивчатимуть правила безпечного життя.

Тож 17 травня 2023 року у Теофіпольському ліцеї №1 відбулося офіційне відкриття «Класу безпеки». Під час заходу Дружина юних рятувальників пожежних Хмельницького району цікаво та доступно розповіли школярам правила безпеки, навчали надавати першу домедичну допомогу, а також продемонстрували бойове розгортання від пожежного автомобіля. Крім того, Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області провели справжнє фаєр-шоу: інсценували надзвичайні ситуації та показали як правильно на них реагувати.

Клас безпеки – це інтерактивний клас, оснащений сучасними макетами та обладнанням. Його мета – систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

У кабінеті обладнані зони домедичної допомоги, психологічного розвантаження, ігрова зона для дітей та ін.

Створення та фунціонування у закладі освіти класу безпеки сприятиме формуванню в учнів здоров`язбережувальних компетентностей, навичок самозахисту і вмінь швидко діяти в умовах надзвичайних ситуацій.

До проведення занять будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС України, Національної поліції, медичні працівники, практичні психологи, представники територіальної оборони та інших підрозділів Збройних сил України.

Крім того, відвідувати уроки в класі безпеки зможуть усі школярі освітніх закладів нашої громади.

Головне управління ДСНС у Хмельницькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь