Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

На Теофіпольщині ще одна релігійна громада перейшла до Православної церкви України.

Дата: 07.05.2023 21:24
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

На Теофіпольщині ще одна релігійна громада перейшла до Православної церкви України.

Сьогодні, 07 травня 2023 року, відбулися загальні збори релігійної громади села Шибена щодо переходу Свято-Покровського храму Української православної церкви в підпорядкування Православної церкви України.

За підсумками голосування, більшістю було вирішено, що храм має належати до ПЦУ, адже «попри те, що офіційно церковна "верхівка" Української православної церкви повністю змінила свою риторику й засуджує збройне вторгнення росії, це не більше, ніж підлаштування під ситуацію, бо насправді вони фактично продовжують презентувати російську церкву на теренах України та повторювати російські наративи», - переконані жителі.

Отець Миколай, на жаль, не підтримав вибір своїх парафіян та відмовився від переходу до Православної церкви України. Це, звичайно, розчарувало релігійну громаду села Шибена.

- Можна тільки уявити рівень зомбування віруючого люду в Україні московською ордою, якщо навіть страшна війна не переконала їх в тому, що російська церква та будь-який зв'язок з нею, несе нам горе і біду. Адже вона благословила війну на знищення нашої держави», — так прокоментували жителі села вибір священника та кількох його однодумців.

Але ця ситуація не змогла зіпсувати настрій парафіянам, адже тепер вони частина дружньої родини Православної церкви України. І по завершенню зборів усі присутні виконали Гімн України.

Наразі питання мови й церкви життєвоважливе для перемоги у війні з російським окупантом. росія перестала приховувати своє прагнення знищити Україну як державу, а українців як народ, тому сьогодні нам як ніколи варто вірити в ЗСУ та Бога, "вбити москаля в собі" й нарешті позбутися комплексу меншовартості, плекаючи власну культурну ідентичність. Тільки усвідомивши важливість відірватися від московії, викорінити усе, що з нею пов'язане, ми виграємо ще й культурну війну, навіки ставши вільними та успішними.

Слава Україні!

Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь