Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

На Теофіпольщині ще одна релігійна громада перейшла до Православної церкви України.

Дата: 07.05.2023 21:24
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

На Теофіпольщині ще одна релігійна громада перейшла до Православної церкви України.

Сьогодні, 07 травня 2023 року, відбулися загальні збори релігійної громади села Шибена щодо переходу Свято-Покровського храму Української православної церкви в підпорядкування Православної церкви України.

За підсумками голосування, більшістю було вирішено, що храм має належати до ПЦУ, адже «попри те, що офіційно церковна "верхівка" Української православної церкви повністю змінила свою риторику й засуджує збройне вторгнення росії, це не більше, ніж підлаштування під ситуацію, бо насправді вони фактично продовжують презентувати російську церкву на теренах України та повторювати російські наративи», - переконані жителі.

Отець Миколай, на жаль, не підтримав вибір своїх парафіян та відмовився від переходу до Православної церкви України. Це, звичайно, розчарувало релігійну громаду села Шибена.

- Можна тільки уявити рівень зомбування віруючого люду в Україні московською ордою, якщо навіть страшна війна не переконала їх в тому, що російська церква та будь-який зв'язок з нею, несе нам горе і біду. Адже вона благословила війну на знищення нашої держави», — так прокоментували жителі села вибір священника та кількох його однодумців.

Але ця ситуація не змогла зіпсувати настрій парафіянам, адже тепер вони частина дружньої родини Православної церкви України. І по завершенню зборів усі присутні виконали Гімн України.

Наразі питання мови й церкви життєвоважливе для перемоги у війні з російським окупантом. росія перестала приховувати своє прагнення знищити Україну як державу, а українців як народ, тому сьогодні нам як ніколи варто вірити в ЗСУ та Бога, "вбити москаля в собі" й нарешті позбутися комплексу меншовартості, плекаючи власну культурну ідентичність. Тільки усвідомивши важливість відірватися від московії, викорінити усе, що з нею пов'язане, ми виграємо ще й культурну війну, навіки ставши вільними та успішними.

Слава Україні!

Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь