Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Відбувся майстер-клас для вчителів фізики на тему: «Способи заощадження енергетичних ресурсів».

Дата: 10.04.2023 15:22
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Ухвалення нового Закону «Про освіту» визначило нові вимоги до підготовки висококваліфікованих педагогічних працівників. Педагог – це людина, на якій тримається реформа. Без нього будь-які зміни будуть неможливими, тому один із головних принципів нової української школи – умотивований учитель. Це означає, що наша мета – сприяти його професійному та особистому зростанню.

Тож комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Теофіпольської селищної ради на базі Агенції місцевого розвитку провела майстер-клас для вчителів фізики на тему: «Способи заощадження енергетичних ресурсів».

Спікер засідання - директорка Центру Валентина Міщишина.

Коуч – Ольга Петричук, вчитель фізики Теофіпольського ліцею №3.

У заході взяли участь: здобувачі освіти 10 класу Теофіпольського ліцею №3 та вчителі із 14 закладів загальної середньої освіти Теофіпольської селищної ради, що викладають фізику у ЗЗСО.

Ольга Петричук провела майстер-клас з питання «Способи заощадження енергетичних ресурсів». Акцентувала увагу здобувачів освіти: на формуванні економічної компетентності, створення мотивації для зберігання енергоресурсів, стимулюванні інтересу до наукових досліджень і практичного застосування знань отриманих в школі, розуміння життєвої необхідності дбайливого використання енергії та на впровадженні екологічної наскрізної лінії та фінансової грамотності учнів. Презентовано міні - проєкти «Лампи освітлення на сонячних батареях», «Генератор та інвектор», «Сучасна пічка-камін», «Булер’ян - один із видів економного та сучасного опалення» та створення зображення смайликів настрою за допомогою графічного планшета.

Директорка Центру Валентина Міщишина звернула увагу спільноти вчителів фізики на ефективному плануванні свого професійного розвитку, на навчанні по здійсненню відповідального вибору та прийнятті виважених рішень щодо власного професійного зростання, аналізі результатів професійного зростання та власних успіхах. Сучасний вчитель отримує професійні знання, навички, компетенції в системі неперервної освіти, що обумовлює її важливе місце у створенні майбутнього інтелектуального надбання суспільства та громади. Безперервна освіта педагогічних працівників передбачає не тільки підвищення кваліфікації, перепідготовку, а й стимулювання постійної самоосвіти для успішної життєдіяльності в умовах, що постійно змінюються. При партнерській взаємодії та командній роботі, учасники зібрання удосконалили свої знання Професійного стандарту учителя щодо трудових функцій, професійних компетентностей вчителя НУШ, його індивідуального маршруту та вивчали інструментарій побудови траєкторії професійного зростання.

З учасниками засідання також обговорено питання:

-вибір підручників та навчально-методичних посібників рекомендованих МОН для використання у закладах загальної середньої освіти;

-особливості модельних навчальних програм «Фізика»,

-календарно-тематичне планування з урахуванням навчальних можливостей здобувачів освіти,

-критерії оцінювання та інші.

Отже, головне в діяльності вчителя – завжди розвиватись та прагнути до кращого, постійно вдосконалювати професійну компетентність, збагачувати свій досвід новітніми ідеями, трендами навчання та виховання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь