Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

За двома підробленими заповітами незаконно

Дата: 30.03.2023 17:36
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

За двома підробленими заповітами незаконно

набуто право власності на землю сільськогосподарського призначення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури Білогірським районним судом завершено судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням особи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службовому підробленні) та ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживанні службовим становищем, тобто умисному, в інтересах третіх осіб, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам окремих громадян).

Так, судом встановлено, що у 2002 році секретар виконавчого комітету однієї із колишніх сільських рад Теофіпольського району, зловживаючи своїм службовим становищем, будучи уповноваженою на вчинення нотаріальних дій, підробила заповіти від імені двох померлих осіб, котрі на момент смерті мали право на отримання земельних часток (паїв) колективної власності спілки селян на підставі сертифікатів, однак за життя нікому не заповіли належне їм право.

Внаслідок вчиненого службового підроблення та зловживання повноваженнями посадовиці дві земельні ділянки загальною площею понад 3 га незаконно вибули із земель спільної колективної власності та незаконно успадковані, чим спричинено істотну шкоду законним спадкоємцям.

Оскільки з моменту підробки пройшло понад 5 років, особу звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності.

Ухвала суду є нереабілітуючим судовим рішенням та слугує підставою для звернення законними спадкоємцями до суду з метою поновлення свого порушеного права.

Робота на даному напрямку триває.

Прокурор Волочиської окружної прокуратури

Галина Бобик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь