Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Сьогодні, 22 січня, ми відзначаємо дві рівнозначні за вагомістю події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

Дата: 22.01.2023 08:44
Кількість переглядів: 92

Сьогодні, 22 січня, ми відзначаємо дві рівнозначні за вагомістю події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

Ідеї соборності та незалежності України, вперше офіційно проголошені та юридично оформлені у 1918 та 1919 роках, впродовж століття «придушувалися» радянським окупаційним режимом та знову набули повноцінної юридичної геополітичної ваги 24 серпня 1991 року – коли позачергова сесія Верховної Ради УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який підтримали українці на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991. Тож 24 серпня 1991-го відбулося відновлення Української незалежності.

Сьогодні Україна – вже понад три десятиліття незалежна і суверенна демократична правова держава, яка обрала своїм стратегічним курсом набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Це наш історично зумовлений шлях як рівних серед рівних у цивілізованому світі неабияк дратував послідовників тоталітарного режиму в сусідній російській федерації, резидентів московського кремля, які впродовж усіх років незалежності України робили численні спроби політичних інвазій в суспільний простір нашої держави. Не досягнувши бажаних успіхів, це пострадянське утворення зважилося у 2014 році на анексію частини української території, а у 2022 році – на повномасштабне збройне вторгнення в Україну.

У цій неоголошеній війні, очищуючи свою землю від окупантів, ми фактично боремося на кордонах демократії і диктатури, відстоюємо простір європейських цінностей, закриваємо собою увесь континент і стоїмо щитом для миру на планеті. Ми відстоюємо соборність українських земель як територіальну цілісність, яку свавільно порушила держава-агресор. Водночас ми демонструємо безпрецедентну соборність українського духу – консолідацію всіх громадян, згуртованість незалежно від національності та регіону проживання, відсутність будь-яких внутрішніх кордонів – територіальних чи ментальних. Попри колишні радянські і нинішні російські пропагандистські міфи про різність українців як «східняків» і «западенців», вся світова спільнота бачить, що українці єдині у спільному прагненні жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє. Більше того – українці єдині у цілому світі, і увесь цивілізований світ заодно з Україною. Антиукраїнська пропаганда вже зазнала невдачі, як нині регулярно зазнає краху ворожа орда, що йменує себе російським військом, і як впевнено йде до свого безславного кінця увесь тоталітарний московський режим.

Сьогодні Соборність для України – безумовна деокупація всіх наших територій, захоплених ворогом, відновлення єдності зі всією Донеччиною, Луганщиною, Кримом.

Українці всі разом обов’язково відбудують своє країну. І цей процес відбудови, як і нинішній збройний захист держави, стане ще одним вагомим чинником консолідації нашого суспільства.

Україна соборна. Разом до Перемоги!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь