Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

3 1 січня 2023 року автоматична виплата державних допомог, без звернення громадян, у період воєнного стану продовжується лише особам, які проживають на території територіальних громад, де ведуться воєнні (бойові) дій або які перебувають в тимчасовій

Дата: 21.12.2022 17:41
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

3 1 січня 2023 року автоматична виплата державних допомог, без звернення громадян, у період воєнного стану продовжується лише особам, які проживають на території територіальних громад, де ведуться воєнні (бойові) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Іншим особам виплата державних соціальних допомог, які продовжено автоматично без звернення громадян, проводиться до 31 грудня 2022 р. (включно).

Йдеться про види допомог та пільг:

🔘державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям,

🔘допомога на дітей одиноким матерям,

🔘допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування,

🔘тимчасова державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме,

🔘тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату,

🔘державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю,

державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю,

щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею;

допомога на проживання ВПО;

пільг, які було призначено раніше з урахуванням доходу сім’ї (багатодітні)

Зазначені зміни також стосуються одержувачів пільг, у яких термін отримання пільг закінчився під час воєнного стану. Це пільговики, у яких закінчився термін дії посвідчення, що дає право на пільги, а також пільговики, яким право на пільги визначається з урахуванням доходів і якими не надано інформації про доходи працездатних членів сім’ї для визначення такого права на наступний період (зокрема, учасники війни, багатодітні сім’ї, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 3, інші категорії пільговиків).

Такі зміни визначено постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2022 р. №1320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій».

Для продовження виплати державних допомог та пільг з січня 2023 року такі особи повинні подати нову заяву з необхідним пакетом документів.

Згідно норм чинного законодавства, зокрема, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, допомога на дітей одиноким матерям призначається з місяця звернення.

Звертаємо увагу! Для одержувачів державних допомог та пільг, якими вже подано заяву з необхідним пакетом документів на призначення (продовження виплати) державних допомог або пільг, - НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ. Таким особам звертатись додатково не потрібно, виплата допомог буде продовжена на термін визначений чинним законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь