A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

9 грудня - Міжнародний день пам'яті жертв злочинів геноциду

Дата: 09.12.2022 13:46
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

9 грудня - Міжнародний день пам'яті жертв злочинів геноциду

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день пам'яті жертв злочинів геноциду, вшанування їхньої людської гідності і попередження цих злочинів, проголошений резолюцією Генасамблеї ООН у вересні 2005 року.

Ця дата обрана тому, що саме 9 грудня 1948 року була прийнята Конвенція про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Відзначення започатковане з метою підвищення обізнаності суспільства про положення Конвенції, вшанування пам’яті людей, які стали жертвами геноциду та недопущення подібних злочинів у майбутньому.

Українці не раз відчували на собі подібні жорстокі прояви урядів різних країн. Стосовно української нації політика геноциду й етноциду активно здійснювалася у ХХ ст.

Сьогодні вже вкотре за останніх сто років українці переживають геноцид. Катівні і жахливі наслідки окупації в Тростянці... Авіанальоти на будівлі шкіл, садочків, дитячих таборів відпочинку на Донеччині, Луганщині, Сумщині, Харківщині... Обстріл росіянами об'єктів критичної інфраструктури України... Вбивство цивільних людей та домашніх тварин, знищення домогосподарств на території України... Це все факти геноциду - і їх надзвичайно багато.

Геноцид, незалежно від того, відбувається він у мирний або воєнний час, є злочином, який порушує норми міжнародного права. Україна має перемогти в цій війні і домогтися, щоб країна-терорист понесла справедливе покарання. А міжнародна спільнота має об'єднатися задля припинення свавілля тих, хто фізично винищує цілі народи, а також визнати геноцид українського народу під час російського вторгнення у 2022 році. Таким жахливим злочинам − не місце в сучасному цивілізованому світі.

А наша пам’ять є найважливішим запобіжником повторення подібних трагедій у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь