Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Які професії будуть популярними після нашої перемоги?

Дата: 16.11.2022 17:35
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Які професії будуть популярними після нашої перемоги?

Громадська організація Центр «Розвиток КСВ» та її напрям Future of Work у партнерстві з Державною службою зайнятості провели опитування щодо галузей та професій, актуальних сьогодні для перекваліфікації та потрібних для відновлення України після перемоги.

З 13 по 31 жовтня 2022 року, було залучено понад 1000 респондентів віком 14-65 років зі всієї України. Жінки склали 72%, а чоловіки - 28% серед тих, хто заповнили анкети.

За результатами всеукраїнського дослідження, найбільш популярними є професії у сферах ІТ, краси та дизайну. Опанувати нову часткову кваліфікацію або професію на короткочасних курсах бажають 70% опитаних. Майже 10% охочих, хочуть отримати нові знання у сфері основ психології та психологічної допомоги. Також близько 5% прагнуть пройти навчання з надання першої медичної допомоги.

Серед респондентів-жінок кожна п'ята (20,8%) готова опанувати нові навички у сфері краси, а саме пройти навчальні курси на перукаря, візажиста, бровіста, майстра манікюру/педикюру, майстра татуювання/пірсингу тощо. На другому за популярністю місці (16,3%) є професії у сфері ІТ: тестувальниці, веб-розробниці, програмістки, керівниці проєктів. Закривають трійку (13%) найбільш популярних кваліфікацій серед жінок навички у сфері дизайну: графічний дизайн, веб-дизайн та 3D-дизайн.

Серед респондентів-чоловіків найбільшим попитом (28%) користуються професії для початку нової кар'єри у сфері IT. Другою за популярністю є також робота за комп'ютером, але у сфері дизайну (11,8%). Третє і четверте місце з однаковою кількістю респондентів (по 9,4%) тримають кваліфікації у сферах будівництва та громадського харчування.

За даними Державної служби зайнятості, спостерігається зменшення попиту на працівників у сферах шоу-бізнесу, краси та відпочинку, ресторанному бізнесі, спорті, торгівлі, практично відсутній попит в авіаційному транспорті та страховій діяльності. Тому служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних за тими професіями, які користуються попитом на ринку праці. Наразі функціонують 11 центрів професійно-технічної освіти (ЦПТО), які забезпечують професійне навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями та близько 300 освітніми програмами підвищення кваліфікації. В умовах воєнного стану розроблено 17 нових освітніх програм у ІТ-сфері, таких як: основи розробки вебсайтів, створення об’єктів та сцен тривимірної графіки у 3DSMAX, тестування програмного забезпечення, створення додатків в середовищі Unity 3D на С# та інші. Також на замовлення роботодавців розроблено короткостроковий курс: «Оператор безпілотного літального засобу (дрону)» (Полтава, Одеса, Рівне).

Де можна опанувати нову професію або перекваліфікуватися дізнавайтесь на сайті Хмельницької обласної служби зайнятості https://cutt.ly/8MnlO97.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь