A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Селищний голова Михайло Тененев інформує

Дата: 06.11.2022 14:15
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Про головне:

📌Нещодавно Теофіпольська громада стала однією із чотирьох громад- переможців Всеукраїнського відбору від "U-LEAD з Європою" в реалізації програми "Продовольча безпека". І вже 03 листопада на засіданні виконавчого комітету Програму було затверджено. Її впровадження дозволить:

- надавати допомогу для малозабезпечених та соціально незахищених осіб;

-формувати бюджет громади для забезпечення продовольчої безпеки мешканців та внутрішньо переміщених осіб;

-залучати додаткові джерела коштів та негрошової допомоги для забезпечення необхідним жителів громади та внутрішньо переміщених осіб;

-розвивати окремі гуманітарні програми з продовольчої безпеки.

📌Також в громаді розпочалася робота по впровадженню енергоменеджменту.

Адже видатки на енергоносії займають значну частину бюджету Теофіпольської селищної територіальної громади. Щороку ці витрати невпинно зростають. Окрім ситуації в енергетичній сфері, причиною цьому є незадовільний технічний стан будівель, застаріле енергетичне устаткування, а також відсутність системи енергетичного менеджменту.

Запровадження менеджменту енергоефективності для установ, які фінансуються з бюджету громади має дати результати:

- зниження витрат на 5 - 10% завдяки енергозберігаючій поведінці, контролю та обліку показників витрат енергоресурсів (енергомоніторингу);

- зниження витрат на 20-50% завдяки покращенню стану споруд, введенню в них енергоефективних практик (ремонту, тощо).

Застосування постійної перевірки сприятиме формуванню позитивного іміджу громади, економії природних ресурсів, зниженню екологічних ризиків та ризиків, пов’язаних з енергопостачанням і енергоспоживанням, що в результаті підвищить інвестиційну привабливість Теофіпольської територіальної громади та сприятиме її загальному розвитку. Також енергомеджмент громади в перспективі, крім роботи з комунальними об‘єктами, буде допомагати та сприяти енергоефективності домогосподарствам та ОСББ.

📌Спеціалісти відділу земельних відносин та екологічних питань частково провели інвентаризацію земельних ділянок в межах сіл Турівка, Червона Дубина, Романова та смт Теофіполь.

📌Комунальне підприємство "Благоустрій" провели ямковий ремонт дорожнього покриття по вул. Макаренка у смт Теофіполь за допомогою переробки старого асфальту.

Використання нової сучасної техніки, технології переробки старого асфальтного покриття дали можливість не лише самостійно проводити ямковий ремонт доріг, а й заощадити бюджетні витрати.

📌Проведено грейдерування доріг у селах Рідка, Бережинці і Волиця.

📌Компенсацію за комунальні послуги для власників житла, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, було виплачено по липень місяць усім, по серпень (включно) - тим, хто прийняв на проживання до трьох осіб. Виплати продовжуються. З 01 листопада до селищної ради звернулося 147 осіб, в яких проживають ВПО.

📌Тривають завершальні роботи по облаштуванню відділення гемодіалізу у Теофіпольській багатопрофільній лікарні.

📌На засіданні комісії обласної військової адміністрації було обговорено питання щодо надання дозволу на очну/змішану форму навчання ще одному закладу загальної середньої освіти нашої громади - Човгузівська гімназія. Наразі 15 закладів проводять освітній процес у очно/змішаному навчані, 5 - дистанційно.

📌Також щоб створити для дітей максимально комфортні умови розвитку в селах Поляхова та Базалія відкрито філіали Теофіпольської школи мистецтв.

Для їх якісної роботи Теофіпольська селищна рада надала комунальному закладу «Теофіпольська школа мистецтв» автомобіль (у тому числі пальне), яким два рази на тиждень здійснюється довіз викладачів на уроки, а також створила нові робочі місяця для молодих фахівців.

Особливої популярності в школі мистецтв набули уроки комп’ютерної графіки та дизайну, які веде молодий викладач-переселенець Роман Онищук. Завдяки знанням, умінням, комплексно-сучасному підходу викладача, учні поєднують свої таланти із міццю сучасних комп’ютерних технологій: розробка веб-сторінок, основ програмування, веб-програмування, графічному дизайну, веб-дизайну та інше.

Навчанням охоплено понад 100 учнів, а це четверта частина від контингенту здобувачів освіти школи мистецтв. Уроки відвідують цілими сім`ями, адже цифрова освіта сьогодні як ніколи на часі.

📌 Комунальне підприємство "Теофіпольлісвод" провело поточний ремонт та підготовку котелень у закладах освіти, які опалюються твердим паливом, та забезпечило їх дровами. Також працюють над будівництвом складу паливно-мастильних матеріалів.

📌 Теофіпольське ВУЖКГ провело ремонтні роботи водопроводу по вулиці Набережна у смт Теофіполь та ліквідували прорив у смт Базалія



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь