Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

З 1 листопада на Хмельниччині розпочинається заборона вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах

Дата: 28.10.2022 14:33
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

?З 1 листопада на Хмельниччині розпочинається заборона вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах

Триватиме вона до початку весняно – літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2023 року.

З метою збереження водних біоресурсів та забезпечення оптимальних умов їх зимівлі Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Хмельницькій області видано наказ про встановлення заборони. Визначені водойми та межі зимувальних ям погоджено Інститутом рибного господарства Національної академії аграрних наук України.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на усій території України усі географічні координати зимувальних ям не оприлюднюються. З настанням холодів у риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються процеси росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Любительська риболовля у цей період дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям. При цьому, дозволяється рибалити зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

У разі виявлення порушення заборони порушник буде притягнутий до адміністративної чи кримінальної відповідальності. За адміністративну відповідальність передбачено штраф до 680 грн, кримінальну – до 85 тис. грн, або обмеження чи позбавлення волі до з років. Окрім того порушникам доведеться сплатити збитки за кожну виловлену рибину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь