Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

За неналежне виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, засуджено колишнього сільського голову

Дата: 11.08.2022 08:35
Кількість переглядів: 149

Фото без опису

За неналежне виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, засуджено колишнього сільського голову

Вироком Теофіпольського районного суду від 02 серпня 2022 визнано винним колишнього сільського голову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України «Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки».

Публічне обвинувачення, під час судового розгляду вказаного кримінального провадження, забезпечувалось прокурорами Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури.

Подія сталася у жовтні 2020 року, коли посадовець, будучи сільським головою, неналежним чином виконуючи, передбачені Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», свої службові обов`язки, перед підписанням рішень сесій про виділення безоплатно у власність 9 громадян земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства по 2 га кожному не перевірив, що сесією ради відповідні рішення на користь вказаних осіб не приймалися, оскільки останні із заявами про виділення їм землі у сільську раду ніколи не зверталися.

Внаслідок вказаних протиправних злочинних дій посадовця із земель комунальної власності незаконно вибуло 18 га земель загальною вартістю близько 700 тис гривень.

Із врахуванням усіх обставин справи та особи обвинуваченого вироком суду йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчими функцій, строком на 2 роки та звільнено від відбування основного покарання «умовно».

Поряд з цим, завдяки вжитим окружною прокуратурою заходам представницького характеру, на момент винесення вироку суду 8 спірних земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства загальною площею 16 га було повернуто у комунальну власність, а позов щодо повернення ще 1 земельної ділянки площею 2 га перебуває на розгляді суду.

Начальник Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури

Роман Дідух


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь