A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

У Теофіпольській громаді відзначили День Української Державності

Дата: 28.07.2022 17:17
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

У Теофіпольській громаді відзначили День Української Державності

Цьогоріч 28 липня в нашій країні вперше відзначають День Української Державності. Символічно — у день Хрещення Київської Русі, що відбулося понад тисяча років тому, у 988 році. Адже українському державотворенню не 30 років. Воно бере початок від заснування столиці Давньоруської держави — міста Києва. Та від подій, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. Він понад тисячу років тому прийняв християнство, що стало для України цивілізаційним вибором.

З нагоди відзначення у Теофіполі відбулася урочиста хода, а також біля Пам’ятного знаку усім захисникам суверенної, незалежної, Богом благословенної України вшанували квітами та хвилиною мовчання усіх воїнів, діячів і борців, які віддали життя за нашу державність та незалежність. А благочиний Теофіпольського округу Православної церкви України, митрофорний протоієрей отець Василь Крисак, настоятель храму Української греко-католицької церкви отець Андрій Миколів, настоятель Римо-католицької церкви Пресвятої Трійці отець Денис Флік та настоятель Української православної церква Різдва Пресвятої Богородиці села Святець отець Георгій Капітанюк спільно помолилися за нашу Батьківщину.

Також начальник Восьмого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Василь Кубін нагородив селищного голову Михайла Тененева та отця Василя Крисака медалями «За гідність і патріотизм».

Наше головне завдання зараз, як громадян України, людей, що щиро люблять і цінують цю країну, - зберігати, підтримувати і примножувати, творити нашу державність, не дати ворогу "переписати" історію, знецінити наше минуле. Кожен із нас частинка нашої Батьківщини, а разом - ми велика рушійна сила, що творить наше вільне сьогодення.

Держава – це ми!

Все буде Україна??



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь