Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

7 червня у світі відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів.

Дата: 07.06.2022 13:47
Кількість переглядів: 232

Фото без опису

????7 червня у світі відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів.

Засновуючи цей Всесвітній день, ООН прагнула привернути увагу держав до проблем здорового харчування населення, а також якості харчових продуктів.

Але сьогодні, 7 червня 2022 року, ми змушені говорити насамперед про загрозу гострого дефіциту харчових продуктів та голоду у цілій низці країн світу.

Усе – через повномасштабну війну, розв’язану росією проти України. Через блокування наших морських портів, через втрату посівних площ Україна не може в повній мірі виконати свою продовольчу місію та забезпечити сотні мільйонів людей якісною їжею. А світ немає альтернативи нашому продовольству. Адже Україна – світовий лідер: вона 1-ша в світі за експортом соняшникової олії, 2-га – за продажем зерна, 3-тя –ячменю, 4-та – за реалізацією кукурудзи, 9-та – за поставками м’яса.

За даними ООН, кількість тих, хто голодує, за найскромнішими оцінками сягає 323 млн людей. У всьому світі голодна смерть загрожує 49 мільйонам жителям 43 країн світу. Більшість із них залежать від зерна з України, оскільки ми постачаємо його в країни з низьким рівнем доходу та дефіцитом продовольства.

Тому теперішня війна – це не просто війна України за її свободу та незалежність. Це війна України також і за світову продовольчу безпеку та проти голоду. І ми обов’язково у ній Переможемо!????????

Хмельницька обласна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь