A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Закінчення 2021/2022 навчального року

Дата: 24.05.2022 10:11
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

Міністерство освіти і науки України затвердило наказ від 01 квітня 2022 року №290 «Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року».


У межах академічної автономії, відповідно до частин третьої та четвертої статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» питання організації освітнього процесу, виконання освітньої програми, навчального плану є внутрішнім питанням кожного закладу загальної середньої освіти, його педагогічної ради та завданням педагогічних працівників.
Навчальний рік в закладах освіти селищної ради в залежності від затвердженої структури року закладу завершується у різні терміни: в трьох закладах освіти 27 травня 2022 року, в восьми закладах освіти 31 травня 2022 року, в десяти закладах освіти 03 червня 2022 року.

Свідоцтва про здобуття базової середньої освіти 340 дев’ятикласникам
(з них 37 - з відзнакою ) заплановано вручити 08 червня 2022 року. Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти 125 випускникам 11 класу (в тому числі: 5 Срібна медаль, 8 Золота медаль) заплановано вручити 10 червня 2022 року.

Здобувачі початкової освіти (334 четвертокласників), які опановували шкільну програму за програмою «Нової української школи» вперше отримують свідоцтва про здобуття початкової освіти.

На території громади перебуває та здобуває освіту 238 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, з них 161 дитина, яка прибула на тимчасове місце проживання до громади, здобуває освіту у закладах загальної середньої освіти селищної ради, 77 здобувачів освіти внесені до реєстру здобувачів освіти за окремим обліком та продовжують здобувати дистанційно освіту за попереднім місцем навчання.

У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні, у всіх закладах освіти освітній процес організований з використанням дистанційних технологій навчання.

Законом України скасовано державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники 2022 року, які виявили бажання стати студентами вищих навчальних закладів складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ) з таких предметів: українська мова, математика та історія України. Орієнтовні терміни проведення НМТ з 18 липня 2022 року по 10 серпня 2022 року - основна сесія, з 16 серпня 2022 року по 20 серпня 2022 року – додаткова сесія, з 12 вересня 2022 року по 16 вересня 2022 року – спеціальна сесія.

Для вступників закладів вищої освіти, щоб мати змогу взяти участь у НМТ, які пройшли реєстрацію на ЗНО, потрібно на своїй Інформаційній сторінці до 07 червня 2022 року підтвердити своє бажання проходити тестування й обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту в якому складатиме тестування. До 12 липня 2022 року для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх Інформаційних сторінок запрошення - перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ.

Два роки поспіль останній дзвоник для школярів був не таким як завжди – через пандемію коронавірусу, цього року – через війну.

В умовах воєнного стану, сім закладів освіти громади стали тимчасовим прихистком для внутрішньо переміщених громадян з інших регіонів України. Працівники закладів освіти надають допомогу ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам, займаються волонтерською роботою.

Віримо в Збройні Сили України!
Віримо в нашу Перемогу!
Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь