A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Здоров’я та добробут жителів нашої громади, доступ до високоякісних медичних послуг – одна із пріоритетних цілей діяльності Теофіпольської селищної ради.

Дата: 12.05.2022 17:46
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Здоров’я та добробут жителів нашої громади, доступ до високоякісних медичних послуг – одна із пріоритетних цілей діяльності Теофіпольської селищної ради. І попри вторгнення рашистів на рідну землю, воєнний стан в країні, у КНП «Теофіпольська багатопрофільна лікарня» відбулося багато позитивних змін. Зокрема, в напрямку ранньої діагностики захворювань молочної залози, ШКТ та діагностичної бази.

Керівник закладу Сергій Шкраба повідомив, що нещодавно в лікарні бригада спеціалістів розпочала роботу зі встановлення цифрового мамографа (вартістю 1 млн 950 тис. грн), придбаного за кошти НСЗУ. Спільними зусиллями селищного голови Михайла Тененева та волонтерів прилад був доставлений з м. Київ, в період активних бойових дій в місті. Наразі триває вирішення технічних питань щодо роботи апарату. Працювати він буде у відремонтованих приміщеннях на першому поверсі поліклінічного відділення в складі рентгенодіагностичної служби.

Тож, зовсім скоро, жителі громади та всі бажаючі матимуть змогу пройти безболісне ефективне дослідження молочних залоз. Це дозволить вчасно виявити злоякісні та доброякісні утворення, а також аномальний розвиток тканини в молочних залозах на початкових стадіях. Адже ці утворення мають невеликі розміри, тому лікар, під час пальпації, не може визначити захворювання протягом 1-2 років.

Мамографія є не лише найбільш точним, але й безпечним методом діагностики захворювань молочної залози, бо променеве навантаження мінімальне. Обстеження можна буде пройти за направленням від сімейного лікаря або за власним бажанням.

Також в Теофіпольській багатопрофільній лікарні впроваджуються нові методики для діагностики захворювань шлунка та дванадцятипалої кишки. На базі поліклінічного відділення працює кабінет гастроскопії (ЕГДС), обладнаний камерами відеоспостереження, запису та інструментами для мікроінвазивної діагностики. Процедура не з приємних, але її вчасне проходження збереже життя багатьом людям. Для обстеження потрібно мати направлення від сімейного лікаря. Години та день прийому, для зручності пацієнта, можна уточнити безпосередньо в кабінеті ЕГДС (другий поверх поліклінічного відділення).

І це лише перші кроки втілення амбітних планів щодо покращення медичного обслуговування жителів Теофіпольської громади.

Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь