A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Рекомендації населенню щодо проведення дезінфекції води

Дата: 14.04.2022 11:35
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

Рекомендації населенню щодо проведення дезінфекції води

Якісна та безпечна питна вода - необхідний компонент життя людини, від безпечності якої залежить стан здоров'я та санітарно - епідеміологічне благополуччя населення. На виконання листа Міністерства охорони здоров’я України від 01.04.2022 №26-04/7422/2-22 з метою запобігання виникнення інфекційних захворювань, пов’язаних з передачею водним шляхом, звертаємося до громадян та суб’єктів господарювання різних форм власності забезпечити проведення заходів знезараження води у наявних кюветах, колодязях чи каптажів джерел.

Відповідно до пункту 5.4. Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (далі - ДСанПіН 2.2.4-171-10) власники бюветів, колодязів чи каптажів зобов'язані щорічно проводити планове обстеження цих споруд, їх поточний ремонт, чищення та дезінфекцію. Після кожного ремонту або чищення слід проводити дезінфекцію споруд та знезараження питної води. Згідно з вимогами пункту 5.6. ДСанПіН 2.2.4-171-10 у разі погіршення епідемічної ситуації в населеному пункті та небезпечної якості питної води за показниками епідемічної безпеки воду у бюветах, колодязях чи каптажах слід додатково знезаражувати.

Санацію (чищення та дезінфекцію) шахтного колодязя слід проводити згідно з вимогами, наведеними у додатку 11 до ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Зазначені заходи дозолять забезпечити населення якісною та безпечною водою нецентралізованих джерел. Разом з цим, нецентралізовані джерела водопостачання, у критичних ситуаціях (руйнування, диверсія на підприємствах централізованого водопостачання тощо) можуть виступати як альтернативні джерела водопостачання для забезпечення мінімальних питних потреб населення. З огляду на зазначене, просимо забезпечити проведення необхідних заходів, передбачених ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Теофіпольське відділення

Хмельницького районного відділу

ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь