A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Про волонтерський та благодійний рух у Теофіпольській громаді

Дата: 31.03.2022 12:55
Кількість переглядів: 133

Понад місяць тому, 24 лютого, росія підло розпочала новий етап широкомасштабного вторгнення в Україну по всій довжині спільного кордону. І ось уже 35 днів військові ЗСУ та територіальна оборона чинять гідний опір та дають відсіч окупанту.

З перших днів активної російської агресії сотні волонтерів та благодійників у Теофіпольській громаді долучилися до збору гуманітарної допомоги для ЗСУ, тероборони та внутрішньо переміщених осіб. Пунктами збору стали будівлі старостинських округів, будинки культури та заклади освіти, серед них центральними є комунальні установи «Агенція місцевого розвитку» та «Центр надання соціальних послуг». Там зранку до пізнього вечора багатолюдно, адже кожний хоче допомогти в міру своїх можливостей, та чутно уривки фраз типу «що потрібно принести/зробити». Наша громада перетворилася у потужний волонтерський рух: у школах, садочках та будинках жителі плетуть маскувальні сітки, готують їжу, продуктові заготовки з власної продукції та тієї, що надавали наші аграрії, фермери та підприємці, і все це, разом з ліками, одягом, взуттям, речами першої необхідності, продуктами харчування щодня оперативно відправляється у військові частини, осередки територіальної оборони, цивільним в «гарячі точки» та для переселенців. Лише з Агенції було завантажено 49 машин допомоги для військових, а через волонтерів з населених пунктів громади - десятки тонн продуктів та готової продукції: загалом близько 17000 банок тушкованого м’яса, 61 т овочів, 16 т і 80 ящиків котлет, голубців, вареників, 5500 літрів консервації, 6,5т круп, 3800 засобів гігієни, 2500 одиниць одягу, 700 зарядних пристроїв та понад 334 маскувальних сіток, понад 600 пачок медикаментів, в т.ч. 45 сформованих повноцінних аптечок. На зібрані 225250 грн закуплено все необхідне для роти охорони, ТРО та військових, також з них значну суму виділено на закупівлю тканини, матеріалів для пошиття 400 розгрузок-плитоносок для чоловіків, що були призвані з нашої громади на війну.

Спільними зусиллями громади та Восьмого відділу Хмельницького РТЦК та СП на нашій території сформовано роту охорони з місцевого населення, яка підтримує безпеку та патрулює селища і населені пункти, їх забезпечення відбувається завдяки бюджетним коштам та гуманітарній допомозі від людей. Також наразі створюється добровольче формування у громаді.

Список усіх благодійників озвучити неможливо, тому що долучаються усі в міру своїх можливостей: діти приносять заощадження та солодощі, пенсіонери віддають останні збереження, великий і малий бізнес надає все необхідне за потребою, наші земляки за кордоном регулярно відправляють допомогу і т.д.

Ми, як і вся країна, стали єдиним могутнім механізмом, у якому кожний громадянин – це надважливий елемент, що забезпечує його успішне функціонування.

Тому, пам’ятаймо, що наша сила в єдності! І кожної хвилини спільною працею ми все ближче наближаємося до Перемоги.

Згодом ми опублікуємо детальний звіт того, що було отримано та відправлено у Теофіпольській громаді.

Щиро дякуємо всім за патріотизм, самовідданість і щирість!

Українці – сильна і вільна нація, а «Україна — це супер! Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни» (Ліна Костенко).

Слава Україні!

Героям Слава!

З повагою – селищний голова Михайло ТЕНЕНЕВ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь