Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Про волонтерський та благодійний рух у Теофіпольській громаді

Дата: 31.03.2022 12:55
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

Понад місяць тому, 24 лютого, росія підло розпочала новий етап широкомасштабного вторгнення в Україну по всій довжині спільного кордону. І ось уже 35 днів військові ЗСУ та територіальна оборона чинять гідний опір та дають відсіч окупанту.

З перших днів активної російської агресії сотні волонтерів та благодійників у Теофіпольській громаді долучилися до збору гуманітарної допомоги для ЗСУ, тероборони та внутрішньо переміщених осіб. Пунктами збору стали будівлі старостинських округів, будинки культури та заклади освіти, серед них центральними є комунальні установи «Агенція місцевого розвитку» та «Центр надання соціальних послуг». Там зранку до пізнього вечора багатолюдно, адже кожний хоче допомогти в міру своїх можливостей, та чутно уривки фраз типу «що потрібно принести/зробити». Наша громада перетворилася у потужний волонтерський рух: у школах, садочках та будинках жителі плетуть маскувальні сітки, готують їжу, продуктові заготовки з власної продукції та тієї, що надавали наші аграрії, фермери та підприємці, і все це, разом з ліками, одягом, взуттям, речами першої необхідності, продуктами харчування щодня оперативно відправляється у військові частини, осередки територіальної оборони, цивільним в «гарячі точки» та для переселенців. Лише з Агенції було завантажено 49 машин допомоги для військових, а через волонтерів з населених пунктів громади - десятки тонн продуктів та готової продукції: загалом близько 17000 банок тушкованого м’яса, 61 т овочів, 16 т і 80 ящиків котлет, голубців, вареників, 5500 літрів консервації, 6,5т круп, 3800 засобів гігієни, 2500 одиниць одягу, 700 зарядних пристроїв та понад 334 маскувальних сіток, понад 600 пачок медикаментів, в т.ч. 45 сформованих повноцінних аптечок. На зібрані 225250 грн закуплено все необхідне для роти охорони, ТРО та військових, також з них значну суму виділено на закупівлю тканини, матеріалів для пошиття 400 розгрузок-плитоносок для чоловіків, що були призвані з нашої громади на війну.

Спільними зусиллями громади та Восьмого відділу Хмельницького РТЦК та СП на нашій території сформовано роту охорони з місцевого населення, яка підтримує безпеку та патрулює селища і населені пункти, їх забезпечення відбувається завдяки бюджетним коштам та гуманітарній допомозі від людей. Також наразі створюється добровольче формування у громаді.

Список усіх благодійників озвучити неможливо, тому що долучаються усі в міру своїх можливостей: діти приносять заощадження та солодощі, пенсіонери віддають останні збереження, великий і малий бізнес надає все необхідне за потребою, наші земляки за кордоном регулярно відправляють допомогу і т.д.

Ми, як і вся країна, стали єдиним могутнім механізмом, у якому кожний громадянин – це надважливий елемент, що забезпечує його успішне функціонування.

Тому, пам’ятаймо, що наша сила в єдності! І кожної хвилини спільною працею ми все ближче наближаємося до Перемоги.

Згодом ми опублікуємо детальний звіт того, що було отримано та відправлено у Теофіпольській громаді.

Щиро дякуємо всім за патріотизм, самовідданість і щирість!

Українці – сильна і вільна нація, а «Україна — це супер! Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни» (Ліна Костенко).

Слава Україні!

Героям Слава!

З повагою – селищний голова Михайло ТЕНЕНЕВ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь