A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Відбулася зустріч для професійної спільноти вчителів історії, правознавства та громадянської освіти з питання «Новий Державний стандарт освіти: виклики і шляхи реалізації»

Дата: 04.02.2022 17:39
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Працівники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» з метою здійснення консультативної підтримки 04 лютого 2022 року дистанційно провели зустріч для професійної спільноти вчителів історії, правознавства та громадянської освіти з питання «Новий Державний стандарт освіти: виклики і шляхи реалізації».

Директорка Центру Валентина Міщишина акцентувала на Концепції НУШ: напрями та етапи її реалізації. Зосередила увагу учасників зустрічі на основних напрямах реформи: оновленні змісту освіти, професійному розвитку учителів, формуванні мережі шкіл, впровадженні інклюзії, цифровізації, оцінюванні якості освіти. Зазначила, що етапи реалізації впровадження Концепції НУШ розпочалися: у 2018р – І етап, ІІ етап-2022р, ІІІ етап-2027р. Звернула увагу на основні чинники забезпечення якості загальної середньої освіти в умовах НУШ та чим Державний стандарт базової середньої освіти відрізняється від попередніх (Постанова Кабінету міністрів від 30.09.2020р №898). Зазначила, що в основі побудови нового стандарту - компетентнісний підхід. Цілісне бачення поступу дитини в навчанні від 1 до 12 класу.Реальна академічна свобода ЗЗСО і вчителя.

Адже з 1 вересня 2022 року стартуватиме ІІ етап нового Державного стандарту базової середньої освіти. У історичній та громадянській галузі Міністерство пропонує десять модельних навчальних програм, за якими можна буде працювати у 5 класі. Оскільки вчитель історії сьогодні стоїть перед викликом опрацювати, проаналізувати та вибрати одну із запропонованих програм та визначити для себе за якою програмою буде здійснювати навчання здобувачів освіти 5 класу.

Консультант Центру Світлана Богуцька наголосила учасникам зібрання про законодавче підґрунтя організації системи підвищення кваліфікації педагогічних працівників у закладах освіти та на загальні засади нової процедури підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Вчитель історії та правознавства, «старший вчитель» Теофіпольського НВК «ЗОШ І ст.-гімназія», голова професійної спільноти вчителів історії, правознавства та громадянської освіти Світлана Станчук за результатами участі в обласному майстер-класі провела навчання щодо вибору модельних програм з історії. Звернула увагу учасників зібрання на питаннях: державний стандарт освіти як основний нормативний документ Нової української школи, концепція НУШ і шляхи її реалізації у школі, громадянська та історична компетентність як складові Державного стандарту.

Дякуємо учасникам зустрічі за конструктивний діалог, який є надзвичайно цінним для підвищення професійної компетентності педагогів нашої громади.

За інформацією КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь