A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Теофіпольська громада разом з усім світом вшановує пам’ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 13:00
Кількість переглядів: 158

27 січня 2022 року Теофіпольська громада разом з усім світом вшановує пам’ять жертв Голокосту – однієї із найстрашніших трагедій людства, яка в роки Другої світової війни забрала життя понад 6 мільйонів осіб. Сьогодні пам’ять загиблих вшанували покладанням квітів до братської могили жертв нацизму та хвилиною мовчання.

Трагедія Голокосту ? це скорботний урок для всього людства. Через жахи нацистських таборів пройшла величезна кількість чоловіків, жінок, дітей, і лише деяким з них вдалося вижити.

У цей день ми схиляємо голови перед тими, чиї життя забрали страшні події тих часів. Приєднуємося до всесвітньої скорботи й співчуваємо цьому незбагненному болю та непоправній втраті. Віримо, що такі події залишаться на чорних сторінках історії й ніколи не повторяться!

Історична довідка: У січні 1942 року фашисти запровадили в Теофіполі страшний терор і нечуване знущання з людей. В районі вони створили концтабір, куди зганяли єврейське населення. 21 і 22 січня 1942 року вчинили масовий розстріл мирних людей. Їх пригнали до котловану, заставили лягти на сніг і повзти. Коли вони діставалися краю урвища їх вбивали - пострілом в голову. За два дні нацисти розстріляли понад 1400 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь