A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Впровадження Базового компонента дошкільної освіти

Дата: 25.01.2022 15:42
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Впровадження Базового компонента дошкільної освіти

З метою здійснення консультативної підтримки керівників закладів дошкільної освіти, 25 січня 2022 року, на замовлення Центру професійного розвитку педагогічних працівників, в Агенції місцевого розвитку проведено вебінар з проблеми «Впровадження Базового компонента дошкільної освіти» за участю методистів науково-методичного центру професійного розвитку керівників та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Директорка Центру Валентина Міщишина зазначила , що Базовий компонент дошкільної освіти (БКДО) − це державний стандарт освіти, що містить норми і положення, які визначають державні вимоги до рівня розвиненості, освіченості та вихованості дитини дошкільного віку. Мета заходу – створення простору для обміну досвідом між керівниками закладів дошкільної освіти; пошук відповідей на сучасні виклики щодо забезпечення якості освіти в ЗДО; впровадження державного стандарту - нового Базового компонента дошкільної освіти: освітні напрями «мовлення дитини», «дитини в сенсорно-пізнавальному просторі».

Лариса Дарченко та Марина Каратаєва, методисти ХОІППО, звернули увагу на вимогах та умовах Базового компонента дошкільної освіти, окреслили його складники, схарактеризували базові принципи реалізації і освітні напрями інваріантного та варіативного складника, ключових компетентностях для початкової освіти. Доповідачі акцентували на наступності між дошкільною та початковою освітою.

Під керівництвом Олени Рудюк, голови професійної спільноти керівників закладів дошкільної освіти, керівника Теофіпольського ЗДО №1 «Зірочка», підготовлені презентаційні матеріали для учасників методичного заходу з досвіду роботи ЗДО.

Ірина Огніста, керівник Лисогірського ЗДО «Сонечко», презентувала досвід роботи дошкільного закладу з питання сучасні підходи до формування мовленнєвої компетентності вихованців.

Вихователь-методист Теофіпольського ЗДО №1 «Зірочка» Ольга Ткаченко поділилась досвідом роботи свого закладу на нових акцентах по формування сенсорно – пізнавальної та логіко-математичної компетентності дітей дошкільного віку.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників дякує КУ «Агенція місцевого розвитку» (директорці Лілії Архіпович) за можливість учасникам зустрічі провести час в позитивних емоціях та в комфортних умовах спілкування.

Сподіваємося, що відповідний захід сприятиме формуванню у керівників ЗДО стійких переконань щодо важливості та ефективності впровадження педагогічних новацій для реалізації ключових завдань нового Державного стандарту дошкільної освіти, розвитку професійної компетентності, майстерності та креативності педагогічних кадрів.

За інформацією КУ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь