A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Традиційне об'єднання Теофіпольщини та Лановеччини на честь Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 16:34
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

Традиційне об'єднання Теофіпольщини та Лановеччини на честь Дня Соборності України

Щороку, 22 січня, наша країна відзначає День Соборності України. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Століттями розірваний український народ возз’єднався на своїй землі в єдиній українській державі.

Тож, сьогодні, напередодні свята, на мості річки Жердь, на межі Хмельницької та Тернопільської областей, відбулося традиційне символічне об’єднання – зустріч делегацій Теофіпольщини на чолі з селищним головою Михайлом Тененевим та Лановеччини. В урочистостях взяли участь голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, благочинний Теофіпольського округу Православної Церкви України, митрофорний протоієрей отець Василь Крисак, генерал-хорунжий українського козацтва, отаман Тернопільського крайового коша Володимир Мосейко та жителі громади.

В знак єдності відбулося спільне виконання Державного Гімну України, колядки та обмін короваями. А згодом усі бажаючі мали змогу побачити кілька епізодів реконструкції боїв: від козацтва до сучасності, виставку зброї та скуштувати справжні козацькі страви приготовані на ватрі.

День Соборності України – одне із найважливіших національних свят. Його значення виходить далеко за межі політичного і навіть історичного виміру. У ньому сконцентровано могутній національний, моральний і духовний зміст. Попри століття неволі й роздільності між ворогуючими імперіями українці проявили колосальну життєву силу й довели світові, що ніхто й ніщо не може упокорити єдиний народ, який прагне свободи й доброго життя у власній державі.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь