Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Олена Копанчук відреагувала на звернення підприємців Теофіпольської громади та обговорила з платниками податків тему новацій у законодавстві щодо застосування РРО.

Дата: 18.01.2022 08:46
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Олена Копанчук відреагувала на звернення підприємців Теофіпольської громади та обговорила з платниками податків тему новацій у законодавстві щодо застосування РРО.

17 січня 2022 року, під час робочого візиту народної депутатки України Олени Копанчук до Теофіпольської громади, відбулася зустріч з представниками малого бізнесу Теофіпольщини, за участі селищного голови Михайла Тененева, начальника Теофіпольської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Валентини Грицаюк та представників місцевої влади.

Олена Євгенівна обговорила з підприємцями новації у законодавстві щодо застосування РРО, які запроваджуються з 1 січня 2022 року, відколи набрав чинності Закон України від 20 вересня 2019 № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інші закони щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Олена Копанчук зазначила, що вона одна із тих депутатів, які виступали за відтермінування ще на один рік введення в дію згаданого закону, але більшістю голосів він був прийнятий. Під час обговорення проблематики застосування закону, нардеп запевнила, що звернеться із депутатським запитом стосовно надання пільгового періоду щодо притягнення до відповідальності за порушення вимог чинного законодавства у разі виявлення в

ході перевірок помилок, допущених під час використання РРО, а також щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України "Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" від 23 серпня 2000 року N1336, і запропонує населені пункти із статусом "селище" враховувати нарівні із селом. Народна депутатка також пообіцяла звернутись до відповідних установ на рівні області та держави щодо необхідності проведення навчання стосовно запровадження РРО (ПРРО) для підприємців, оскільки вищевказані заходи, тільки тимчасово зможуть вирішити озвучені проблеми, адже курс на тотальну фіскалізацію не буде скасовано. А тому, з часом, переважній більшості суб'єктів підприємницької діяльності необхідно буде використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) чи програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО).

Олена Євгенівна побажала присутнім підприємцям успіхів у їх діяльності та зазначила, що у випадках неправомірних дій контролюючих органів в процесі впровадження РРО, що виникають не з вини підприємців можна завжди звертатись до неї та її помічників за підтримкою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь