A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Онлайн-зустріч вчителів початкових класів

Дата: 24.11.2021 13:34
Кількість переглядів: 174

????Працівники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Теофіпольської селищної ради 23 листопада 2021 року з метою здійснення консультативної підтримки професійної спільноти вчителів початкових класів (класоводи 3 класів) закладів загальної середньої освіти в онлайн – просторі провели зустріч на тему: «Сучасний урок в початковій школі».

????Директорка Центру Валентина Міщишина, звернула увагу учасників зустрічі на тому, що сучасний урок НУШ - це насамперед урок, на якому створено реальні умови для інтелектуального, соціального, морального становлення особистості учня, що дозволяє досягти високих результатів у навчанні. Змінюються цілі та зміст освіти, з’являються нові засоби і технології навчання, але які б не відбувалися реформи, урок залишається головною формою навчання. Нова українська школа пропонує вчителю наповнювати уроки осмисленими знаннями, уміннями, навичками, цінностями; пропонує створювати умови для зародження і пробудження компетентностей. Але найголовніше й беззаперечне - сучасний урок має бути наповнений особистістю вчителя . Звернула увагу на аналізі традиційного та сучасного уроку НУШ: опора тільки на традиційний урок суттєво збіднює вчителя і не дає досягти йому тієї ефективності, яку можна мати тільки при комплексному застосуванні й оптимальному поєднанні всього арсеналу сучасних методів і форм організації навчання. Зміст навчання без спеціального формування способів розумової праці не може автоматично розвивати інтелект учнів. Він є лише передумовою, підґрунтям для розвитку мислення. У наш час учителю доступний широкий арсенал освітніх електронних та інтернет - ресурсів. Використання на уроці ІКТ дозволяє підвищити мотивацію, активізувати пізнавальний інтерес у школярів до навчання; забезпечити індивідуалізацію навчання, сприяти особистістю орієнтованому підходу, на якісно новий рівень підняти візуалізацію матеріалу, що вивчається; включити арсенал нових методів навчання - моделювання, імітації процесів тощо.

?????Консультант Центру Світлана Богуцька повідомила учасників заходу про підвищення кваліфікації вчителів початкової школи (класоводи 3 класу) у зв’язку із запровадженням Концепції реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа».

????Відповідно до Концепції реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» у дистанційному форматі Gooqle Classroom та Gooqle Meet пройшли підвищення кваліфікації вчителі початкової школи (класоводи 3 класів) - 21 та асистенти вчителів -4, закладів загальної середньої освіти.

?????Людмила Грановська -– вчитель початкових класів, «старший вчитель» Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ст. голова професійної спільноти вчителів

початкових класів презентувала досвід роботи - сторінками дистанційного навчання.

?????Олена Ковальчук– вчитель початкових класів, «старший вчитель» Теофіпольської ЗОШ І-ІІІст.№1 звернула увагу учасників зібрання на ігрові ситуації на уроках «Я досліджую світ».

????? Зоя Лігоміна – вчитель початкових класів, вищої категорії Новоставецького ліцею, ознайомила учасників з досвідом роботи - ранкові зустрічі в НУШ.

?????Наталя Яремчук– вчитель початкових класів Лисогірської гімназії обговорила з колегами формувальне оцінювання і навіщо воно потрібне учням.

???? Сподіваємось, що зустріч учасників професійної спільноти дала можливість обговорити нагальні професійні проблеми, поділитись досвідом, отримати нові ідеї та налагодити активну співпрацю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь