A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Працівники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Теофіпольської селищної ради провели зустріч професійної спільноти шкільних бібліотекарів громади

Дата: 21.10.2021 15:55
Кількість переглядів: 401

Фото без опису

????Діяльність шкільної бібліотеки спрямована на виховання в учнів інформаційної культури та надання всебічної допомоги вчителям і учням у забезпеченні їх інформаційних потреб.

???? 21 жовтня 2021 року з метою здійснення консультативної підтримки шкільних бібліотекарів закладів загальної середньої освіти громади працівники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Теофіпольської селищної ради в онлайн – просторі провели зустріч професійної спільноти шкільних бібліотекарів з питання «Науково-методичний супровід роботи шкільної бібліотеки в умовах освітніх змін».

????Директор Центру Валентина Міщишина акцентувала увагу учасників онлайн-зустрічі на тому, що вся діяльність бібліотечних працівників закладів загальної середньої освіти громади має організовуватись відповідно до вимог нормативно-правових документів.

Звернула увагу на основні напрями діяльності шкільної бібліотеки??:

??підтримка й забезпечення освітніх завдань, визначених державою і суспільством;

??налагодження й ефективне функціонування дієвого інформаційного каналу;

??забезпечення максимального доступу користувачів до різноманітних інформаційних ресурсів та формування вмінь їх раціонального використання;

??виховання інформаційної культури користувачів;

??розширення інформаційного середовища впровадженням у бібліотечний процес сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та використання медіа-ресурсів;

??створення сприятливих умов для позитивної мотивації до читання, виховання культури читання;

??передбачення завдань, що стимулюватимуть активізацію переходу від освіти користувача до його активної самоосвіти;

??активізація пошуково-дослідницької діяльності, спрямованої на розвиток творчого, культурного, інтелектуального потенціалу читачів та реалізацію їх здібностей, нахилів, обдарувань.

???? Зазначила, що в умовах реформування освіти функції бібліотеки сучасної школи розширюються, вона перетворюється на медіатеку (Закон України «Про загальну середню освіту»), простір для проведення навчальних занять, групової та індивідуальної роботи, що надає більше можливостей для самопідготовки учнів.

????Для реалізації Концепції національного виховання сьогодні перед шкільними бібліотеками стоять три основні завдання:

??дати учневі вичерпну інформацію з усіх питань, які його цікавлять, розвивати пізнавальність, прагнення довідатись і пізнати більше;

??робота на допомогу вивченню та засвоєнню шкільної програми, виховання культури читання;

??діяльність з організації дозвілля учнів через книгу.

????Крім того, під час онлайн-зустрічі учасники обрали бібліотекаря Теофіпольського НВК «ЗОШ І ст-гімназія» Олену Голодригу головою професійної спільноти «Шкільні бібліотекарі».

????Також активну участь в обговоренні взяли бібліотекар Волице-Полівської ЗОШ І-ІІІ ст Ірина Іванюк та бібліотекар Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Тетяна Маслянчук. Вони звернули увагу на ключові компетентності шкільного бібліотекаря на форми і методи роботи бібліотеки, які спрямовані на підвищення рівня інформаційної культури учнів, на практичні заняття з використанням традиційних та електронних інформаційних ресурсів, включаючи Інтернет, використання ігрових та проєктних технологій, інформаційних конкурсів тощо.

????Зустріч в онлайн-просторі була продуктивною, адже дала можливість обговорити нагальні професійні проблеми, поділитись досвідом, отримати свіжі ідеї та налагодити тісну співпрацю між шкільними бібліотекарями громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь