A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Вчасні платежі за газ – запорука комфортного опалювального сезону

Дата: 18.10.2021 14:23
Кількість переглядів: 298

Вчасні платежі за газ – запорука комфортного опалювального сезону

Річні контракти з фіксованою ціною захищають побутових клієнтів ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», від здорожчання блакитного палива під час холодів і наслідків світової енергетичної кризи. Однак, аби в оселях було тепло й комфортно без надвитрат, за газ потрібно вчасно розраховуватися.

Наразі борги населення перед компанією складають 405 мільйонів гривень.

Найбільші суми за енергоресурс винні жителі Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова. Дехто з них «забув» сплатити понад 30 тис грн.

Наявна ситуація із заборгованістю загрожує стабільному газопостачанню під час опалювального сезону, що вже розпочався.

«Аби ціна кубометра для населення не перевищила 7 гривень 99 копійок до травня наступного року, ми уклали контракт на закупівлю необхідних обсягів енергоресурсу з НАК «Нафтогаз України». Угода передбачає конкретні умови й терміни оплати, а також відповідальність нашої компанії за їх невиконання. Тому для безперебійного постачання газу до домівок споживачів, вони мають розраховуватися за надані послуги щомісяця до 25 числа», – розповідає директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

За його словами, нині майже тисяча злісних неплатників з числа клієнтів компанії взагалі ігнорує діалог з газовиками щодо погашення боргів. Разом вони винні понад 5 млн грн. Після попереджень про відключення блакитного палива, дві сотні з них сплатили належні суми. Утім, 150 несумлінних споживачів вже залишилися без газу через вперте й свідоме невиконання власних фінансових зобов’язань.

Варто зауважити, що у «Хмельницькгаз Збуті» як соціально відповідальній компанії завжди роблять кроки назустріч вразливим категоріям населення. Зокрема, договір реструктуризації допомагає розрахуватися з боргами не одним платежем, а рівними частинами протягом кількох місяців.

Нагадаємо, нещодавно Президент підписав Закон України №1657, за яким відключати боржників за комірне заборонено лише під час дії карантинних обмежень "червоного" рівня і протягом 30 днів після їх скасування.

Довідково:

За рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців рахунки боржників можуть бути автоматично заарештовані для списання належних сум.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь