A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Фермерам Теофіпольщини роз’яснено особливості проведення податкової амністії

Дата: 16.09.2021 13:51
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

Фермерам Теофіпольщини роз’яснено особливості проведення податкової амністії

Начальник Теофіпольської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Валентина Грицаюк проводить робочі зустрічі з керівниками фермерських господарств та громадянами щодо сплати ними в повному обсязі податків і зборів, погашення податкового боргу, легалізації найманої праці, а також можливості скористатись одноразовим спеціальним декларуванням активів фізичних осіб.

Як зазначила Валентина Грицаюк метою таких зустрічей є детінізація агропромислового ринку та ліквідація схем ухилення від оподаткування податком на додану вартість.
В ході зустрічей обговорено питання оформлення земельних ділянок громадянами, оподаткування виплат членам фермерських господарств та оподаткування орендної плати за використання земельних ділянок (паїв). Також присутнім керівникам фермерських господарств наголошено на необхідності забезпечення сплати ПДФО з паїв у повному обсязі.

Особливу увагу приділила громадянам, які самостійно обробляють земельні ділянки і мають у власності сільськогосподарську техніку та надають відповідні послуги.
Крім цього, Валентина Грицаюк повідомила присутнім про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка передбачає можливість кожного з громадян добровільно та цивілізовано легалізувати свої активи, з яких не були сплачені податки. При цьому, зауважила, що у разі декларування активів та сплати певного відсотка податків, такі громадяни уникнуть кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Зазначила, що кампанія декларування триватиме з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Також поінформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, та які громадяни мають право скористатись податковою амністією, розповіла за якими ставками оподатковуються активи і в які терміни необхідно сплатити нарахований податок, а також про можливість громадян скористатися розтермінуванням сплати збору.

«Запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету є одним із способів стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури», - зазначила Валентина Грицаюк. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь