Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Українська система надання безоплатної правової допомоги - найбільша в Європі

Дата: 18.08.2021 16:40
Кількість переглядів: 361

Фото без опису

    Право громадян на безоплатну правову допомогу (БПД)  закріплене в Конституції України. З 2011 року в державі існує механізм реалізації цього права – саме тоді було прийнято  Закон України «Про безоплатну правову допомогу».
     Згодом же, з 2013 року, регіональні центри почали надавати безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД) у кримінальному процесі, забезпечуючи доступ до правосуддя у середньому 700 тис. підозрюваним і обвинуваченим щорічно. Ще за два роки, з 1 липня 2015 року, доступ до БВПД у цивільному та адміністративному процесах отримали деякі соціально незахищені категорії громадян – малозабезпечені, люди з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від домашнього насильства, діти та інші.
      А вже сьогодні українська система надання безоплатної правової допомоги – найбільша в Європі та один із найуспішніших соціальних проектів Міністерства юстиції України, Уряду та міжнародних партнерів.
     Наразі в Україні діє понад  офісів доступу до безоплатної правової допомоги, а саме: 23 регіональні та 84 місцеві центри з надання БВПД, а також понад 420 бюро правової допомоги. Створено 5 правових клубів «Pravokator». Понад 6700 адвокатів,  залучених до надання БВПД, близько 1500 штатних юристів  системи БПД.
      Разом з тим, система безоплатної правової допомоги продовжує розвиватися, прагнучи якнайкраще відповідати сучасним викликам.

   У разі виникнення додаткових питань громадяни можуть звернутися до працівників Теофіпольського бюро правової допомоги з 9:00- 18:00 та у телефонному режимі за телефоном 38(044) 3-16-84.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь