A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Військово-патріотичний козацький наметовий табір "Подільсько-Волинська Січ - 2021"

Дата: 17.08.2021 16:12
Кількість переглядів: 363

Фото без опису

З 8 по 16 серпня на Теофіпольщині діяв військово-патріотичний козацький наметовий табір "Подільсько-Волинська Січ - 2021".

Табір був розташований на межі Хмельницької та Тернопільської областей на території лісового масиву між населеними пунктами Лисогірка та Молотків.

Масивна брама, дерев'яні сторожові, намети та ватра, на якій готується ароматний куліш, звична козацька страва, які наче переносять нас у давнину - саме такий вигляд має табір.

Головна його мета: формування національно-патріотичної свідомості і національної гідності через систему занять, змагань, ігор, побудованих на основі національно-патріотичної і військово-спортивної системи виховання.

- Щоб мати відданих українців, потрібно з дитинства засівати в їхні душі зерна любові до батьків, до землі, до України, - переконаний Володимир Мосейко, генерал-хорунжий українського козацтва, отаман Тернопільського крайового коша, ініціатор створення табору і вже третій рік поспіль активний його організатор.

У вишколі взяла участь молодь з різних регіонів України - Луганської, Донецької, Івано-Франківської, Хмельницької, Кіровоградської та Тернопільської областей.

Майбутні захисники України провели у наметах вісім днів, впродовж яких досвідчені інструктори їх навчали широкому спектру навичок: від вивчення основних правил поводження зі зброєю та небезпечними речовинами до правил поведінки в небезпечних ситуаціях та надання первинної домедичної допомоги, а також відпрацьовували елементи самозахисту та виживання в екстремальних умовах.

Кожне заняття починалося екскурсом в історію розвитку української державності та українського війська - від прадавніх часів до сучасності.

Табір організовано Хмельницьким та Тернопільським козацтвом при підтримці органів влади та місцевого самоврядування Теофіпольської громади Хмельницької області та Лановецької громади Тернопільської області.

- Головний фактор процвітання нашої громади, держави - це свідома, патріотично налаштована молодь. Тому ми і надалі максимально сприятимемо, щоб наша Січ розвивалася - зазначив під час виступу селищний голова Михайло Тененев.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь