Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Молодь на ринку праці Хмельниччини

Дата: 13.08.2021 13:52
Кількість переглядів: 409

Фото без опису

            Служба зайнятості Хмельниччини активно допомагає молоді обрати професію, щоб реалізуватися в професійному плані.

У січні-липні 2021 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 16,9 тис.осіб з числа молоді віком до 35 років, з них – 9,7 тис. мали статус безробітного, отримали роботу – 3,8 тис. осіб. Найбільше молодь працевлаштовується за професіями: продавець, кухар, офіціант, водій, швачка, сестра медична (брат медичний), касир, тракторист, менеджер (управитель) зі збуту, слюсар-ремонтник тощо. Серед випускників навчальних закладів послугами обласної служби зайнятості скористалися 307 випускників закладів вищої освіти,  101 випускник закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

   Особлива роль відводиться профорієнтаційній роботі. Цьогоріч службою зайнятості реалізується профорієнтаційний проєкт для молоді «Успішна молодь – успішна громада!». Проєктом передбачені різноманітні заходи та консультації для  безробітної молоді. Фахівці з профорієнтації під час заходів розповідають молоді як користуватися джерелами пошуку вакансій, як підготуватися до співбесіди з роботодавцем та написати резюме, інформують про можливості отримання затребуваних професій та відкриття власної справи. У разі потреби змінити або опанувати актуальну професію, пропонуються послуги з використанням профдіагностики. Окрім того, молодь інформують про можливості навчання на онлайн-курсах на різноманітних платформах: «Career Hub», «Prometheus», «Coursera», «Освітній портал», «Дія.Цифрова освіта».  Працюють клуби «Правова абетка», «Територія успіху», «FORWARD  клуб», «Рецепти успіху», «Я - успішна жінка», «NEW GENERATION», «Пошук». Новацією 2021 року є робота  Відкритої школи онлайн комунікацій для молоді. Протягом лютого - липня в рамках Школи проведено  68  заходів, в яких взяли участь 890 осіб. 

Довідково: протягом січня - липня поточного року профорієнтаційні послуги отримали 8,3 тис. безробітних молодих осіб. З початку року філії Хмельницького ОЦЗ та центри зайнятості провели  4 тис. різноманітних профорієнтаційних заходів.

Проведення профорієнтаційних заходів допомагає  молодим людям стати більш активними, мобільними, впевненими в своїх силах, більше дізнатися про свої можливості, реалізувати свої мрії та плани.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь