A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2021 11:04
Кількість переглядів: 279

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ столітті для жодної країни світу, включаючи Україну. Відповідно до законодавства, торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи.

На сьогоднішній день 40 мільйонів людей у світі знаходяться у рабстві. Починаючи з 1991 року, більше 260 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, більше 90 % з них – від трудової експлуатації.

Кримінальна індустрія у сфері торгівлі людьми продовжує зростати і приносить трансферам 150 мільярдів доларів прибутку в рік. На жаль, Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми. Випадки торгівлі людьми також зафіксовані всередині України.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

Метою торгівлі людьми є експлуатація, зокрема:
- трудова експлуатація;
- сексуальна експлуатація;
- використання у переривання вагітності;
- примусове одруження;
- примусове втягнення у заняття жебрацтвом;
- втягнення у злочинну діяльність;
- використання у збройних конфліктах.

У всесвітній день протидії торгівлі людьми ми ще раз хочемо нагадати, що жертвою торгівлі людьми може стати кожен, неважливо від віку, віросповідання чи статі. Убережіть себе та своїх близьких, будьте проінформовані.

Організації, що надають допомогу у сфері протидії торгівлі людьми:
- Міністерство закордонних справ України (044) 238 16 57;
- Укрбюро Інтерполу (розшуку осіб, зниклих за кордоном) : (044) 256 12 53;
- Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України (постраждалим за кордоном або в межах України) : (044) 374 37 85
- Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас»: м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 10/3, тел.. 0675572128;
- Благодійний фонд «Ксена»: м. Хмельницький, вул. Зарічанська, будинок 18/1, квартира 13, тел. 0672234185, 0668267017;
- Хмельницький обласний центр соціальних служб: м. Хмельницький, вул. 10/1, вул. Львівське шосе, 10/1;
- номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону: 527 (з мобільного) та 0 800 505 501 (зі стаціонарного);
- 527.org.ua – електронні консультації з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;
- 15-47: урядова «гаряча лінія» з питань попередження домашнього насильства та протидії торгівлі людьми (працює цілодобово);
- відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Теофіпольської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь