A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

Доповідь про роботу відділу «Теофіпольське бюро правової допомоги» Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за І півріччя 2021 рік.

Дата: 14.07.2021 15:44
Кількість переглядів: 506

Фото без опису

 

 За І півріччя 2021 року відділом зареєстровано 342 звернень від осіб, які звернулися до Відділу за отримання безоплатної правової допомоги.  З них 290 осіб отримали роз’яснення й усні консультації, з них 43 – письмову консультацію та прийнято 9 звернення громадянина на безоплатну вторинну правову допомогу.

В результаті розгляду письмових звернень про надання БВПД місцевим центром прийнято 8 рішень про надання БВПД та 1 відмову про надання БВПД .     

На даний момент в роботі Відділу знаходяться 5 справ, з них 3 подані до суду та 2 справи на опрацюванні. За звітний період фахівцем бюро завершено 1 справу.

Більшість звернень від клієнтів надійшло від жінок — 219 звернень, від чоловіків — 123 звернення.

До Відділу звернулись особи:  від 35 до 60 років — 198; від 18 до 35 років — 52; понад 60 років — 90; до 18 років — 2.  

          Забезпечено інтеграцію первинної і вторинної правової допомоги на рівні територіальних громад в частині налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади з питань надання безоплатної правової допомоги.

Задля поширення інформації про функції Бюро, порядок отримання безоплатної первинної і вторинної правової допомоги, доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України працівники Відділу взяли участь у 12 виїзних прийомах громадян та прийомах громадян  онлайн у Skype зв’язку, які проходили переважно на базі Хмельницького району Хмельницької області у селах територіальної громади та у 21 дистанційних пунктах консультування громадян організованих на базі державних організацій соціальних – партнерів Бюро.

Відвідування одиноких осіб похилого віку, осіб з обмеженими можливостями не здійснювалися.

 Упродовж звітного періоду працівником Відділу проведено 25 правопросвітницьких заходів. Крім того, організовано 18 зустрічей з керівниками ОМС та ОВВ.

          Упродовж  звітного періоду звернулося 2 громадян до доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

          Працівником Відділу підготовлено 26 публікацій в ЗМІ, що включає підготовлені фахівцем Відділу консультаційні матеріали з найпоширеніших правових питань клієнтів та інформації з фото-фіксацією  про зустрічі з керівниками ОМС, ОВВ, виїзні прийоми громадян, проведені дистанційні консультаційні пункти громадян. Публікації здійснювалися на офіційному сайті Теофіпольської селищної ради в стрічці «Новини», на офіційному сайті Facebook  Теофіпольської селищної ради та на сторінках районної газети «Життя Теофіпольщини».

 За звітний період працівником Відділу підготовлено 2 методичні рекомендації щодо  питання з яким  звертаються особи до Бюро.

 

Заступник начальника відділу                                                      І. Савчук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь