A A A K K K
для людей із порушенням зору
Теофіпольська селищна рада
Хмельницький район, Хмельницька область

"Хмельниччина йде на чистоту": ще один пілотний проєкт "Япомога" стартуватиме в області

Дата: 07.07.2021 12:41
Кількість переглядів: 541

"Хмельниччина йде на чистоту": ще один пілотний проєкт "Япомога" стартуватиме в області

         В продовження реалізації екологічного проєкту "Хмельниччина йде на чистоту!" голова обласної ради Віолета Лабазюк з ІT-підприємцем з Києва Руфатом Раімовим обговорила перспективи впровадження в області нового пілотного проєкту "Япомога". 

         Новий проєкт передбачає встановлення сортувальних боксів, автоматів для обміну пластикових пляшок на корм для бездомних тварин або на інші добрі справи. Перші такі "Япомогабокси" були встановлені у Києві ще минулого року. Принцип дії простий. Викидаючи пластикову пляшку, люди самі зможуть вирішити, куди відправити віртуальні накопичені кошти. Відповідно, сміття буде не просто давати корм для тварин, але й робити багато чого корисного. Наприклад, віртуальні кошти можна буде переказати для будівництва притулку для тварин.

         На Хмельниччині ж такі сортувальні бокси планують встановлювати насамперед у навчальних закладах. Адже таку ідею допомогти бездомним тваринам і врятувати екологію діти підхоплюють з особливою радістю та ентузіазмом. І якщо люди з дитинства навчені допомагати тваринам, піклуватись про екологію, то і в майбутньому вони не стануть догхантерами і не викидатимуть сміття на узбіччя.

         "Наша мета – покращити екологічні знання  жителів області. У червні ми дали старт екопроєкту "На чистоту" і в його продовження хочемо реалізувати на базі однієї з громад Хмельниччини новий пілотний проєкт "Япомога", -  зазначила голова обласної ради.

         Пілотний проект "Япомога" буде втілюватись у життя у Волочиській міській громаді. Уже відбулись попередні зустрічі з міським головою Костянтином Черниченком. Ще до початку навчального року в трьох школах громади  - навчально-виховному комплексі, загальноосвітніх школах № 1 та №5 - будуть встановлені три перші  “Япомогабокси”. В таких сортувальних автоматах учні утилізовуватимуть пластикові пляшки. Отримані віртуальні кошти можна буде спрямувати на будівництво притулку для бездомних тварин або на допомогу місцевому центру соціальної реабілітації.

         Голова обласної ради має амбітні плани - встановити такі Япомогабокси  впродовж навчального року у школах кожної міської територіальної громади. Далі, з часом, сортувальні автомати з'являться у всіх громадах Хмельниччини.

         "Завдяки проєкту можна буде виховати соціально відповідальне покоління" - переконана Віолета Лабазюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь